02:08 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Laura Codruța Kovesi

  Mesaj de la Bruxelles: ”Cine ni se opune va ajunge pe mâna Parchetului condus de Kovesi!”

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (50)
  4374170

  Amenințat de ascensiunea în alegeri a suveraniștilor, Bruxelles-ul a găsit ac de cojocul lor: noul Parchet European condus de Kovesi

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES. 28 feb, -Sputnik, Daniela Porovăț. Paradoxal, deși provine din Est, alegerea lui Kovesi ca procuror- șef al Parchetului European va adânci ruptura dintre țările foste comuniste și cele vestice pentru că direcția este una singură: Estul este corupt și trebuie pedepsit, Vestul este cinstit și trebuie respectat.

  Dincolo de avatarurile profesionale și personale ale Laurei Codruța Kovesi în activitățile ei din România, faptul că se dorește la nivelul UE ca șef al Parchetului European să fie un estic nu este un semnal de încurajare pentru țările foste comuniste, ci o amenințare la adresa lor că, dacă mai încalcă directivele Bruxelles-ului, îi vor lovi dosarele.

  Paradigma oficială a Bruxelles-ului despre țările din est care sunt declarate corupte și reprezintă răul, deci trebuie ținute la colț, în antiteză cu cele din Vest care sunt virtuoase și merită să stea în loja Europei, va fi întărită prin prezența lui Kovesi în fruntea Parchetului European care va descoperi cu multă ardoare cât de putred este Estul, în special România, Bulgaria, Ungaria și Polonia, eventual putându-se adăuga și Italia, chiar dacă este din Vest, pentru a-l cuminți pe Matteo Salvini.

  În general, se poate alcătui de pe acum lista vinovaților: naționaliștii, suveraniștii și populiștii sunt tâlharii Europei și, pentru că nu pot fi opriți la vot, singura armă împotriva lor sunt dosarele penale, ca să fie împiedicați să mai candideze, iar partidele mainstream, cele de care cetățenii Europei vor să scape pentru că au falimentat UE și au adus profituri doar multinaționalelor prin politicile lor, dovadă de mare cinste, sunt imaculate și singurele care merită să existe.

  Stratagema de a lovi în partidele și în liderii suveraniști prin dosare nu e nouă, ea a fost folosită deja împotriva lui Marine Le Pen și a lui Melenchon în Franța, iar în România situația este deja studiu de caz, aici incluzându-se și firmele autohtone, care erau atât de corupte încât au fost ”ajutate” să lase piața multinaționalelor oneste.

  E greu de spus dacă Parchetul European va face ordine și în afaceri, așa cum a făcut în România, pentru a ușura expansiunea multinaționalelor acolo unde acestea se mai încurcă de firmele mici și mijlocii sau de companii naționale cu tradiție.

  Modelul românesc oferă argumente că da, ditamai instituția judiciară europeană nu se va mulțumi cu a-i îndepărta pe politicienii incomozi, ci și pe oamenii de afaceri care stăvilesc ”progresul” globalizării reprezentat de corporații. Altfel, de ce atâta strădanie să fie aleasă tocmai Laura Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European?

  Dar cel mai important mesaj al acestei noi instituții este că statele-națiune nu mai au dreptul să-și stabilească singure vinovații și procedurile judiciare, deci nu mai au monopolul aplicării legii.

  Dintr-o lovitură, sistemele judiciare naționale sunt închinate Bruxelles-ului care are ultimul cuvânt și care poate găsi vinovați acolo unde instanțele naționale nu au făcut ce trebuie.

  Un pas înainte spre federalizarea Europei și spre demantelarea instituțiilor statului suveran.

  Urmează armata europeană, controlul european al granițelor și împărțirea Europei în regiuni ale supra-statului european pentru ca ideea însăși de stat național să devină revolută.

  Suveraniștii amenință să cucerească Europa la vot. Globaliștii, alarmați, răspund cum știu ei: înființează instituții supra-statale care să controleze votul, să reducă politicienii rebeli la tăcere și să șteargă urmele independenței naționale.

  Parchetul European este doar începutul, dar unul deloc nesemnificativ. Cine controlează justiția, controlează tot sistemul. În curând, politicienii care se opun Bruxelles-ului vor deveni infractori, iar țările care votează cu suveraniștii vor rămâne fără fonduri UE pentru că le fură.

  Spre deosebire de Germania, de exemplu, care înflorește în timp ce alte țări europene se prăbușesc sub datorii, și a avut în 2018 un excedent bugetar de peste 11 miliarde de euro, care, atenție, vor fi folosiți pentru cheltuieli cu refugiații din afara Europei.

  Un exemplu de corectitudine rar întâlnită: economia Germaniei sărăcește țările-colonii din Europa ca să îi plătească pe refugiați. Iar Parchetul European condus de Kovesi va stabili cu precizie că săracii Europei sunt de vină pentru că sunt săraci, iar dacă sunt nemulțumiți pot fi trimiși și la închisoare.

  Pentru aceasta poate ar fi cazul să fie construită și o mare închisoare europeană!

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (50)
  Tagurile:
  Laura Codruţa Kovesi


  Știrile Zilei