18:22 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  17570236

  Este un nou succes diplomatic al premierului, care mai face astfel un pas spre ceea ce Sputnik a anunțat în repetate rânduri: Viorica Dăncilă este nu numai omul politic al momentului, dar și cel mai probabil candidat la președinție

  BUCUREȘTI, 28 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În momente în care Guvernul este ținta unor atacuri dure, mai ales din partea președintelui și a Opoziției, dar și a unor grupuri din zona Justiției, premierul Dăncilă anunță o veste care poate reprezenta un succes diplomatic important.

  Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, principalul colaborator al președintelui Donald Trump.

  Într-un comunicat, Guvernul anunță că discuţia a vizat evoluţia pozitivă a relaţiei bilaterale dintre cele două state.

  ”Premierul Viorica Dăncilă a accentuat importanţa dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic”, se arată în comunicat.

  Premierul a reconfirmat importanţa acordată de Guvernul României consolidării relaţiei transatlantice, obiectiv urmărit constant de ţara noastră. ”De asemenea, în discuţie au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internaţională”.

  ”Vicepreşedintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relaţiei cu SUA, remarcând contribuţiile semnificative ale României în plan bilateral şi multilateral”, se arată în comunicat

  Mike Pence ”a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”, se mai arată în comunicatul Executivului, asta spre deosebire de criticile aduse recent de europarlamentari occidentali.

  Mai mult, vicepreşedintele SUA a promis că va vizita România în prima jumătate a anului acesta, răspunzând astfel pozitiv la invitația premierului Dăncilă.

  ”L-am invitat pe vicepreşedintele Pence în România şi domnia sa a promis că va efectua această vizită în prima jumătate a anului”,a declarat Dăncilă la Antena 3. ”A fost o discuţie foarte caldă, o discuţie punctuală, o discuţie în care s-a arătat dorinţa de cooperare de ambele părţi”, a spus premierul.

  Viorica Dăncilă a dezvăluit că a trimis această invitaţie către vicepreşedintele Pence ”cu puţin timp în urmă”.

  ”Dânsul mi-a spus că are această invitaţie pe birou şi că va da curs acestei invitaţii. M-a surprins foarte plăcut această acceptare a invitaţiei”, a declarat la premierul Viorica Dăncilă la Antena 3.

  Deci, vestea anunțată de Dăncilă răstoarnă calculele președintelui și ale celor care atacă de la începutul președinției rotative Guvernul și Coaliția, subminând eforturile Executivului – prin blocarea bugetului, a completării Guvernului, atacuri permanente la CCR, acțiuni mediatice și demersuri ostile la instituțiile europene, manifestări în stradă și felurite denigrări.

  Concret, cel mai apropiat colaborator al lui Donald Trump, omul numărul 2 al SUA a apreciat activitatea guvernului în cea mai importantă funcție internațională, președinția Consiliului UE.

  Este fără îndoială un nou succes diplomatic al premierului, care mai face astfel un pas spre ceea ce Sputnik a anunțat în repetate rânduri: Viorica Dăncilă este nu numai omul politic al momentului, dar și cel mai probabil candidat, cu șanse de reușită, la președinția României.

  Reamintim că Viorica Dăncilă a fost desemnată de Sputnik România-Moldova drept omul politic român al anului 2018 – fără a exista vreo contrapropunere din partea altor mass media sau grupuri de analiză.

  Tematic

  Dăncilă, o nouă intervenție fermă la Bruxelles – a pus la punct demnitarii europeni
  În plin conflict, Viorica Dăncilă nu cedează - îi dă o adevărată palmă lui Iohannis!
  Dăncilă s-a ținut de promisiune – a reușit să negocieze și e gata cea mai importantă lege!
  Dăncilă, mutare inteligentă – lovitură pentru Iohannis și Kovesi!
  Dăncilă: ambasadorul la UE, fără mandat la susţinerea lui Kovesi la Parchetului European
  Viorica Dăncilă nu dă un pas înapoi – lecție de fermitate într-o situație dificilă!
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă

  Știrile Zilei