20:34 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Carmen Avram

  Cum te dai în vileag: Carmen Avram, angajata lui Dan Voiculescu… nu a votat cu el!

  © Photo: Facebook / Carmen Avram
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  119623

  Un discurs teatral, plin de șabloane UE și NATO, fără a veni cu vreo idee proprie interesantă – sau ceva inteligent și original care ar atrage votanții – dar a făcut afirmații cel puțin ciudate.

  BUCUREȘTI, 26 mart - Sputnik, Evan Răutu. Cunoscuta realizatoare TV Carmen Avram fost desemnată, surprinzător, pe a doua poziție pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Surpriza este că teleasta nu a manifestat nici apetență, nici cunoaștere politică până acum – iar dacă a achiesat la un proiectul social democrat, de ce nu s-a dus în zona ei de indiscutabilă competență: televiziunea (națională), CNA, eventual Ministerul Culturii?...

  Invitată la Sinteza Zilei, Carmen Avram a avut un discurs teatral, plin de șabloane de tip UE și NATO, fără a propune vreo idee proprie interesantă – sau ceva inteligent și original cu care ar atrage votanții.

  Mai mult, Carmen Avram a făcut afirmații cel puțin ciudate. De exemplu, cum a votat ea PNL doar până în 2009…

  ”Eu nu am fost votant PSD, până în 2009 am votat PNL, după 2009 am tot găsit scuze că PNL o să își revină”, a spus Avram.

  Ciudat este că în 2010 ea se mută la trustul lui Dan Voiculescu, iar în 2012 PNL a candidat alături de PSD și de partidul lui Voiculescu, PUR, în cadrul USL, creația politică poate cea mai importantă a patronului Intact – Antena! Iar Carmen Avram, după propriile-i spuse, nu a votat cu PNL, deci implicit nici cu USL-ul lui Voiculescu.

  Sigur, genul acesta de snobisme – ”Vai, eu nu am votat cu…” – este obișnuit la vedete new entry în politică, ba chiar și la vedete gazoase cu ștate mai vechi politice, vezi cazul Ponta, care a mărturisit că nu a votat chiar candidatul al cărui șef de campanie era!... Bine, dar Ponat e unic…

  ”După 2016 am văzut un partid care a fost votat și care a fost asaltat să fie scos de la putere, am văzut că PSD nu cedează, ci are timp să rezolve și lucruri”, a spus Avram, mărturisind că ”am decis să fiu total de partea lor când am auzit discursul rostit de Viorica Dăncilă în Parlamentul European - e ceva ce eu nu am mai auzit”.

  Carmen Avram a mărturisit că a decis să intre în politică, pentru că e un ”fan al democrației”, că în ”de 30 de ani, în fiecare iarnă, pe 21 decembrie, eu sărbătoresc în mine ce s-a întâmplat atunci”.

  ”Ieşirea din perioada aia, pentru mine, a fost ca ieşirea din lagăr - eu am coşmaruri şi astăzi despre ce a fost atunci”, a declarat  Avram, introducând alte elemente ciudate în discurs.

  Adică tu faci pe speriata de lângă bradul de Crăciun când tu ești angajata unui trust inventat de cineva care a avut legături mai mult decât strânse cu ”lagărul” care îți trezește ”coşmaruri şi astăzi”, când tu ești căsătorită cu un jurnalist care își datorează cariera fostei ”Scânteia”, unde a lucrat și a învățat meserie de la corifei importanți ai ”lagărului”, ba chiar a avut și niște conexiuni prin familie cu perioada care te înspăimântă?…

  Ah, iar în perioada ”lagărului”, să nu credeți că biata de ea a fost supusă la cazne, ci a absolvit o facultate destul de lejeră, ”Căi ferate, drumuri, şi poduri” din cadrul Institutului de Construcții, și zice că a apucat să fie și inginer, dar și ”profesor de matematică la Iaşi”.

  Sincer, nu prea ies la socoteală anii – și nici trecerea la altă meserie, decât dacă traversăm în perioada de după 1990, când deveneai dintr-una alta... Dar, în fine, greșeală minoră…

  Chestia e că dramoleta aia cu ”lagărul” și ”coșmarul de Crăciun” nu prea ține, e penibilă – și denotă un caracter care sperăm că nu îi e propriu talentatei teleaste.

  Problema mai gravă e că teleasta s-a evidențiat pentru câteva teme pe care le-a promovat la greu, iar unii mai naționaliști nu prea i le iartă. Cum ar fi aberația cu ”vânzarea” sașilor pe vremea cealaltă – când, de fapt, statul cerea returnarea banilor cheltuiți pentru studii celor care alegeau să plece din țară – iar poporul, care plătise pentru acea pregătire, rămânea păgubit. Sau cum ar fi atacurile la Biserica Ortodoxă, sau insistarea pe vinovăția românilor în anumite perioade.

  Dar sunt teme pe care nu le vom dezbate acum, ci poate cu altă ocazie. Până atunci, mai ușor cu pianul pe scări, vorba unui alt reprezentant al ”lagărului”.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Lovitură de teatru în PSD: Dragnea, mutare surpriză în cazul Firea – replică a primarului!
  Teodorovici, anunț bombă: ”Candidez cu siguranță și la prezidențiale! PSD nu va pierde”
  Un lider al PPE îi cere lui Timmermans să acționeze împotriva PSD România
  Tagurile:
  Carmen Avram, Alegeri europarlamentare, Lista, PSD


  Știrile Zilei