19:36 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Liviu Dragnea

  Dragnea, atitudine unică prin curaj și realism față de SUA – reacție imediată urâtă!

  CC BY 2.0 / Partidul Social Democrat / Sedinta coalitiei de Guvernare la sediul PSD - 13.07 (2)
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  4369131

  O reacție urâtă luată sau anunțată imediat după ce Liviu Dragnea a avut curaj să spună lucrurilor pe nume – ”Parteneriatul” are însă sensuri… unice

  BUCUREȘTI, 26 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Liviu Dragnea făcut o declarație unică prin curaj și realism despre relația cu SUA. Spre deosebire de obișnuitele laudele și mulțumiri necontenite și deplasate – asemănătoare cu protocolul medieval de la Înalta Poartă – președintele PSD a punctat deschis: relaţia cu SUA este una ”bunicică, nu bună”.

  ”Relaţia cu Statele Unite este una bunicică - nu bună, e bunicică”, a spus Dragnea, subliniind diferența între așteptări și împliniri. Din partea noastră este foarte bună, din partea lor e bunicică”.

  Iar Dragnea a pus degetul pe rană: Hans Klemm și Ambasada de la București, are o atitudine diferită de Washington.

  ”Ambasada Americii de aici are un anumit mesaj, un anumit discurs şi o anumită abordare, Administraţia de acolo se pare că are altă abordare”, a explicat Dragnea.

  În schimb, președintele principalului partid responsabil de guvernare spune clar: politica înseamnă și aritmetică!

  ”Când se trage linie, avantajele concrete pentru România, din punct de vedere economic şi strategic, nu sunt foarte mari”.

  Pe de altă parte, abilul om politic dă cezarului ce… spune că are: ”În schimb, pentru noi SUA reprezintă o garanţie uriaşă de securitate cu care nu avem voie să ne jucăm”, a declarat oarecum concesiv Dragnea.

  Așa cum spuneam, o atitudine curajoasă, realistă, de om politic matur și responsabil! Declarația a fost făcută la Antena 3, în cadrul unei interesante discuții despre relațiile cu SUA și Israel, în contextul mutării ambasadei la Ierusalim.

  ***

  O reacție a venit indirect, printr-una dintre portavocile Deep State-ului, filiera locală, fostul consilier prezidențial pentru securitate națională al lui Băsescu, Iulian Fota.

  Fota a transmis că Liviu Dragnea… nu mai are viză pentru Statele Unite!

  ”Domnul Dragnea este într-o situație disperată - el nu are viză de Statele Unite”, a spus Fota, subliniind, cu subînțeles, că ”sunt voci foarte importante, grele care spun, aici și noi ne-am putea lămuri în zilele următoare, că domnului Liviu Dragnea i s-a ridicat viza de Statele Unite (…) avem o antiteză cu acea fotografie faimoasă în care dl. Dragnea dădea mâna cu dl. Trump și ridicarea vizei de către Statele Unite”.

  Asta îți arată o schimbare de 180 de grade, afirmă Fota. Problema e că oricât de ciudat s-a dovedit a fi Iulian Fota, un om cu poziția lui (cadru didactic la Academia SRI) nu își poate permite să arunce asemenea declarații decât în două situații: cu misiune și cu misiune.

  Adică nu vorbea decât dacă primea informația (verificată) de la Ambasadă, fie avea o misiune de care Ambasada nu putea fi străină. Doar Fota nu lansa zvonuri de nebun, zic?...

  Cu alte cuvinte, o reacție urâtă – ridicarea vizei – luată sau anunțată imediat după ce Liviu Dragnea a avut curaj să spună lucrurilor pe nume. Parteneriatul are însă sensuri… unice, se pare.

  Tagurile:
  SUA, Liviu Dragnea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei