09:16 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Viorica Dăncilă

  Schimbarea Vioricăi Dăncilă – ce este adevărat și ce se află în spatele informației

  © Photo: Facebook / Marin Tatiana
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  269835

  O informație este preluată de presă - zilele premierului ar depinde de decizia CCR de azi - supărarea lui Dragnea ar porni de la celebrele ordonanțe pe Justiție, pe care Dăncilă s-ar opune să le dea

  BUCUREȘTI, 11 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Confruntat cu plecări din partid, dar și cu o criză de identitate politică pe care unii dintre cei nemulțumiți i-au reproșat-o, Victor Ponta se remarcă printr-o activitate intensă într-un domeniu neobișnuit pentru un președinte de partid: zvonistica.

  Viorica Dăncilă ar avea zilele numărate în fruntea Guvernului, spune azi Ponta, anunțând că . Liviu Dragnea ar avea deja înlocuitor – și anume pe ministrul internelor, Carmen Dan.

  Evident, supărarea ar porni de la celebrele ordonanțe pe Justiție, pe care Dăncilă s-ar opune să le dea. Iar conform lui Ponta, zilele premierului ar depinde de decizia CCR de azi, care l-ar scăpa pe Dragnea de dosar.

  ”Dacă scapă mâine de dosar (azi, n.red.), următoarea victimă e doamna Dăncilă - așa a zis și cu Grindeanu, așa a zis și cu Tudose, e următoarea pe listă”, spune Ponta. ”Doamna Carmen Dan e viitorul prim-ministru”.

  La România TV, Victor Ponta a pronosticat că judecătorii vor decide în favoarea conflictului constituțional, care i-ar prilejui lui Liviu Dragnea contestarea și anularea procesului în care a fost condamnat pentru abuz în funcție.

  ”Da, CCR așa va vota - se va bloca Curtea Supremă, vreo 2-3 ani vor fi tot felul de contestații”, a spus Ponta – ”dacă CCR dă decizia, scapă domnul Dragnea și domnul Vâlcov.”.

  Ei bine, nu trec două minute și Ponta se contrazice: ”Eu cred că toată această ceartă dintre domnul Dragnea și Toader e un fake”. Și atunci… cine nu vrea să de Ordonanțele – Viorica Dăncilă? Nu, Ponta se mai contrazice odată, de fapt… Dragnea nu vrea să se dea ordonanțele!

  ”Dragnea nu a vrut niciodată să se dea amnistia, din cauza celor din PSD, care au probleme”, spune Ponta. De asemenea, ”mulți oameni de afaceri care l-au sprijinit pe Dragnea, în 2016, ar scăpa și ei”, spune Ponta, invocând și numele lui Sebastian Ghiță. ”Domnul Ghiță, pe bună dreptate spune, „poate dă domnul Dragnea, să scap”, dar domnul Dragnea nu dă, ca să nu scape”.

  Bun – și atunci ce are cu Dăncilă? De unde supărarea, cu ce i se opune Viorica Dăncilă lui Dragnea?

  Ponta a uitat și ce a spus acum câteva luni, pe 30 ianuarie 2019, într-o postare pe Facebook:

  ”GHINION - acum Darius Vâlcov ( garantat Băsescu) conduce practic tot Guvernul României / Dăncilă și Teodorovici sunt simple marionete puse să semneze deciziile lui Darius”.

  Deci, Dăncilă ori e ”marionetă” ori i se opune lui Dragnea?! Două lucruri sunt certe: primul - Ponta e disperat că încep să-i plece oameni care abia au venit, nemulțumiți de ceea ce văd, iar fostul premier încearcă să contrabalanseze prin atacuri și zvonistică agresivă; al doilea – încercând să fie cât mai spectaculos pentru a fi preluat de presă, Ponta uită ce spune și se contrazice singur, chiar în cadrul aceleiași declarații.

  În fine, schimbarea Vioricăi Dăncilă este o prostie, fiind nu doar personalitatea cea mai apropiată și mai de încredere a președintelui Dragnea, dar și cu cea mai mare creștere de popularitate în PSD – și chiar în zona simpatizanților și a unui segment neutru, dornic de politicieni cu discurs civilizat.

  În al doilea rând, Viorica Dăncilă a câștigat și o parte din electoratul suveranist-naționalist, prin atitudinea fermă și discursurile superbe în Parlamentul European.

  În fine, în al treilea rând, Viorica Dăncilă este cheia de boltă a unei relații pe care Dragnea se bazează – Israelul premierului Netanyahu, care a obținut o nouă victorie și este pe ”caii” cu care președintele PSD vrea să țină pasul. Ori, pentru asta, Viorica Dăncilă e absolut necesară.

  Concluzia – Viorica Dăncilă NU este în pericol de fi schimbată, Ponta mai poate lansa zvonuri, dar să fie atent să nu facă singur de râs. Ar fi păcat…

  Apropo, am văzut că vorbește ironic sau atacă Rusia, naționalismul… poate ar trebui să-i amintim ce planuri avea inițial cu ”Pro” al lui – și ce oameni curta în acest sens. Data viitoare…

  Tematic

  Tentativă anti-Dăncilă la Externe – dejucată… parțial
  Dăncilă, la reuniunea România-Bulgaria-Serbia-Grecia de la Palatul Snagov
  Viorica Dăncilă, palmă în direct pentru Iohannis - în fața tuturora!
  Dăncilă, tranșant: Ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului
  Dăncilă acuză oficialii europeni: „ne cer să oprim anchete penale”
  Sondajul momentului: Ați vota Viorica Dăncilă – președinte al României?
  Tagurile:
  Carmen Dan, Premier, viitor, decizie, CCR, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei