18:03 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm

  Presiuni americane asupra Vioricăi Dăncilă? Întâlnire de taină, trecută sub tăcere!

  © Photo: Guvernul României
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  204242

  E posibil ca întâlnirea să aibă un scop clar – și anume presiuni asupra României pentru a încerca să se opună proiectului Nord Stream 2 – obiectiv prioritar  al ambasadorului SUA la UE

  BUCUREȘTI, 17 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Premierul Viorica Dăncilă ar fi avut o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii pe lângă Uniunea Europeană, Gordon Sondland, a transmis la orele serii agențiile Mediafax și  ”Știri pe surse”.

  La întâlnirea, care ar fi avut loc aseară, la 17.45,  ar fi participat și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

  De menționat că pe agenda oficială a premierului nu apare această întâlnire, ea nu este menționată nici pe pagina Ambasadei SUA sau pe contul de Twitter al ambasadorului Gordon Sondland.

  Pe 7 martie, Viorica Dăncilă a avut o altă (primă?) întâlnire cu ambasadorul Gordon Sondland, premierul român comunicând ulterior presei o informație interesantă:

  ”Am avut o întâlnire şi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la reprezentanţa UE şi domnia sa a apreciat foarte mult modul în care România şi-a exercitat atribuţiile pe timpul Preşedinţiei rotative”, a spus Dăncilă.

  În aceeași perioadă, liderii Comisiei Europene exprimaseră însă critici la adresa României.

  Foarte posibil este ca întâlnirea să aibă un scop clar – și anume presiuni asupra României pentru a încerca să se opună proiectului Nord Stream 2 – acesta fiind obiectivul prioritar actual al ambasadorului Gordon Sondland.

  De altfel, evoluția lui Gordon Sondland în actualul mandat a fost ciudată – el venind inițial cu un mandat radical, impertinent chiar la adresa Comisiei Europene, ulterior acesta nuanțându-se. După izbucnirea diferendului Germania – SUA pe tema gazoductului NS2, Gordon Sondland a făcut mari presiuni, amenințând  țările care participă la acest mare proiect.

  Deci, e posibil ca aceasta să fi fost tema întâlnirii – desigur, doar o supoziție până la vești oficiale. Desigur, ar fi greu de ”înghițit” un răspuns ”standard”, de tip ”s-au evidențiat progresele în derularea parteneriatului strategic”…

  Tematic

  Eveniment de grad zero: Viorica Dăncilă a avut cea mai importantă întâlnire externă!
  Viorica Dăncilă, mesaj emoționant după dezastrul de la Paris. Iohannis – gafă ciudată!
  Viorica Dăncilă, atitudine responsabilă în fața celei mai mari provocări care ne așteaptă
  Eveniment în politică: Viorica Dăncilă, recunoaștere majoră la nivel european!
  Tagurile:
  Ambasador SUA, Viorica Dăncilă, Nord Stream 2
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei