09:35 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Pakistanezi

  Deputat, despre muncitorii pakistanezi – ”ar fi un pericol la adresa siguranței naționale”

  © AP Photo / B.K. Bangash
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  28431

  Daniel Gheorghe susține că statul român își uită și ignoră cetățenii plecați prin Europa, iar Ministerul Afacerilor Externe este ”deschis la toate aberațiile globaliste”.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Informația potrivit căreia Ministerul pentru Diaspora și dezvoltarea resurselor umane din Pakistan ar fi convenit să trimită în România peste jumătate de milion de muncitori din diferite sectoare, până în 2020, a stârnit reacții.

  Potrivit profit.ro, decizia vine în urma unei oferte prezentate de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, într-o întâlnire oficială cu Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special al premierului pakistanez.

  Deputatul liberal Daniel Gheorghe este de părere că actuala guvernare nu face nimic pentru aducerea acasă a românilor din afara granițelor și pe care ”îi tratează cu dispreț”. Mai mult, acesta precizează că sistemul de acordare a cetățeniei pentru etnicii români din jurul țării este de-a dreptul ”umilitor și imposibil”.

  Deputatul susține că statul român își uită și ignoră cetățenii plecați prin Europa, dar ”are grijă să ne servească un borș ”multikulti”.

  ”Potențiala aducere a unui număr semnificativ și necunoscut de muncitori dintr-un astfel de punct fierbinte al planetei ar fi un pericol la adresa siguranței naționale și ar pune la mare încercare sistemul național de securitate. Eu, personal, cred că lucrurile vor rămâne la stadiul de discuții și de zvonuri iar nu se vor transforma în realitate niciodată”, a spus Daniel Gheorghe

  Deputatul a mai precizat că dorește să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că mai toate măsurile propuse dinspre Parlament în favoarea românilor din comunitățile istorice și chiar din Diaspora se lovesc foarte des de blocajul Ministerului Afacerilor Externe.

  ”Același MAE care este foarte deschis la toate aberațiile globaliste, dar unde regăsim constant o atitudine arogantă la adresa oricărei teme cu substrat ”național”!”, a încheiat Daniel Gheorghe.

  Tagurile:
  România, Muncitori, Pakistan, Daniel Gheorghe


  Știrile Zilei