11:05 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Mircea Negulescu

  Înregistrare bombă – ”Portocală” știa de amestecul CIA! Posibil scandal internațional!

  © Photo: Ph-online
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  117750

  Printre dosarele ”unității de elită” de la Ploiești s-a aflat și dosarul ”Tony Blair”, fostul premier al Marii Britanii! S-a ocupat CIA, pe teritoriul României de un dosar care îl viza pe unul dintre cei mai importanți politicieni britanici?

  BUCUREȘTI, 23 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Controversata agenție de investigații de presă Rise Project a publicat o înregistrare (audio) a unei discuţii între Vlad Cosma şi Mircea Negulescu – ”Portocală”. Discuți ar fi avut loc chiar la sediul DNA Ploieşti, pe 19 decembrie 2016, ziua în care fostul deputat Sebastian Ghiţă a fugit din ţară.

  Din înregistrare rezultă că Sebastian Ghiță a făcut celebrele sale înregistrări chiar în preziua plecării din țară – și că acestea ar fi fost făcute la sediul televiziunii sale din Ploiești.

  Fostul deputat PSD Cosma îi relatează ex-procurorului DNA Negulescu această discuție de parcă ar fi fost un fel de obligație – dar și dovedind că aceste ”puneri la curent”, de fapt, niște informări ale procurorului erau ceva curent.

  Desigur, în înregistrarea care merită urmărită integral, Cosma afirmă că Ghiță ar fi înregistrat o zi întreagă – dar că el ar fi asistat doar 10 minute – suficient însă ca să știe că omul de afaceri urma să vorbească de SRI, DNA și Laura Codruța Kovesi.

  Ciudat – și seamănă mai curând a pregătire a discuți cu Portocală de către altcineva, probabil de aceleași persoane care au făcut celebrele înregistrări din sediul DNA. Cosma a jucat la 2 capete, fapt incontestabil.

  Dar relevant este că Vlad Cosma începe lista cu celor despre  care va vorbi Ghiță – nu cu Kovesi, Coldea sau SRI, ci cu… CIA! (după cum se vede în transcrierea pe care am captat-o în imagine!).

  Iar și mai uimitor este că din tonul procurorului Negulescu nu răzbate nicio mirare! Singura sa reacție este ”Înțeleg…”. Cu alte cuvinte, din discuție reiese că Negulescu ȘTIA de implicare CIA în dosarul Ghiță – poate și în altele ale ”unității de elită”.

  De exemplu, printre aceste dosare ale ”unității de elită” de la Ploiești s-a aflat și dosarul ”Blair” – Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii! S-a ocupat CIA, pe teritoriul României de un dosar care îl viza pe unul dintre cei mai importanți politicieni britanici?

  Poate ieși un scandal monstru, de nivel internațional, fiindcă CIA nu s-a ocupat fără știrea (și acordul?) unor autorități române.

  La fel de interesant este că Negulescu l-a întrebat pe Cosma de ce nu vine Ghiţă să depună denunţ – iar din răspunsul lui Cosma reiese că Ghiţă ar dori un scandal pentru a-l convinge pe cel care ”are putere să zică” să-l lase pe el în pace.

  Cine este acesta? Poate tot ”primul de pe listă”? CIA? Ghiță, în celebrele ”casete”, a vorbit de prezența rezidentului CIA la discuții cu Coldea și Kovesi.

  Iată ce zice RISE: ”Înainte, a existat şantajul. Îl avem acum pe bandă”. Șantaj… la cine? La Coldea? Ghiță îl implică direct. La Iohannis? Nu apare și este vreo legătură? Rămâne varianta unei forțe din umbră – care poate fi… ”strategică”.

  negulescu

  Tematic

  Generalul Iliescu, denunț total: implicarea ilegală CIA -afectând grav Siguranța Națională
  Talpeș: „Nu ştiu de ce nimeni nu se referă la bazele CIA din Italia, Germania, UK..."
  Pentru închisorile CIA din România, autorităţile noastre au primit 8 milioane dolari
  Fost premier, audiat în legătură cu închisorile CIA din România
  CIA, implicată în atacul asupra ambasadei Coreei de Nord din Madrid. Dezvăluiri
  Tagurile:
  România, amestec, CIA, Mircea Negulescu


  Știrile Zilei