22:59 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Corina Crețu

  Corina Crețu, făcută praf de consilierul care a ajutat-o: ”Câtă minciună! Câtă ticăloșie!”

  © Photo: Facebook / Corina Crețu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2613120

  ”Cum poți să spui, fără să clipești, că noi, românii, suntem dușmanii noștri, și birocrații de la Bruxelles bunii samariteni? Te mai leagă ceva de România, Corina Crețu?”

  BUCUREȘTI, 25 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Comisia Europeană și eu personal suntem, ca întotdeauna, la dispoziția autorităților naționale și sper ca acest subiect de importanță primordială pentru cetățenii României să nu fie politizat”, a scris Corina Crețu pe pagina de Facebook

  Mesajul se referă la tema spitalelor regionale de la Craiova, Iași și Cluj-Napoca.

  ”Precizez încă o data că serviciile Comisiei Europene nu pot înainta cu aceste proiecte până când Guvernul României nu răspunde clarificărilor solicitate în aprilie și octombrie 2018”, scrie comisarul european, care, afirmă că nu a primit niciun răspuns și, în consecință, ”am retrimis această scrisoare în martie 2019, cu speranța accelerării procesului de realizare a acestor proiecte”.

  De fapt, această temă a neimplicării Guvernului sau chiar a blocării prin politizare și birocratizare în cazul accesării fondurilor europene – este modulul principal al campaniei Corinei Crețu la alegerile europarlamentare (candidează din partea partidului lui Ponta).

  ”Mă îngrijorează birocrația excesivă pe care o adaugă Guvernul României la procesul accesării fondurilor europene - la fel și restricțiile din ghiduri, care limitează sumele pentru anumite investiții”, scrie Crețu, care afirmă că ”din primele luni ale mandatului meu, am militat pentru o simplificare radicală a birocrației, ceea ce ar înlesni semnificativ eforturile tuturor celor implicați”.

  ”Câtă minciună! Câtă ticăloșie!”, exclamă analistul Constantin Gheorghe, fostul consilier politic al liderilor istorici ai PSD – și unul dintre cei care au pus umărul la succesul campaniei prin care Crețu a ajuns în PE și apoi în înalta funcție de comisar european.

  De ceva timp, Constantin Gheorghe s-a distanțat de atitudinea Corinei Crețu și o face din nou acum – chiar vehement – punându-i câteva întrebări care o lasă fără replică:

  ”Chiar nu-ți este rușine, Corina Crețu? Chiar nu știi ce-au făcut ăia de la DNA? Cine a întreținut isteria ”furtului din banii europeni”? Eu? Cine a retezat orice încercare de a simplifica lucrurile? Eu, sau voi, de la Bruxelles?”

  Apreciatul analist și jurnalist demascând și o altă ipocrizie a Corinei Crețu și a colegilor săi din Comisia Europeană – dar și propaganda pe care o fac în acest sens.

  ”Cum poți să spui, fără să clipești, că noi, românii, suntem dușmanii noștri, și birocrații de la Bruxelles bunii samariteni? Nu vă e rușine să plătiți reclamele alea imbecile, cu ”banii europeni care sar pe noi, și ne îmbracă?””

  În finalul mesajului, Constantin Gheorghe îi dă o lecție, amintindu-i că strângerea de voturi NU se poate face oricum, chiar lovindu-ți țara!

  ”Eu pot înțelege multe, e campanie electorală - dar nu pot înțelege să câștigi voturi, lucrând pentru eșecul țării tale!, scrie Constantin Gheorghe, aplicând în final lovitura de grație: ”Dar te mai leagă ceva de România, Corina Crețu?”

  Tematic

  Corina Crețu atacă Guvernul României. "Să acuze Comisia Europeană după ce... "
  Corina Crețu, anulată și făcută praf de cineva ”care a fost în spatele ei mulți ani”
  Corina Crețu, declarație incredibilă – e făcută praf de un europarlamentar român!
  Victor Ciutacu o ridiculizează pe Corina Crețu, Comisarul european s-a făcut de râs!
  Tagurile:
  Corina Creţu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei