18:52 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Ioan-Aurel Pop

  Ultima oră: Preşedintele Academiei intervine în scandal! Cei implicați… evită!

  © Photo: Facebook / Academia Română / Alina Bianca Bălan
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  17330

  Președintele acad. Ioan Aurel Pop: ”Institutul Brătianu trebuia să prezinte aceste date fără implicarea Academiei Române”

  BUCUREȘTI, 14 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În urma confirmării analizei noastre că Academia Română e folosită ca paravan și că, de fapt, nu are legătură cu sondajul politic, iată că și președintele înaltului for iese cu o declarație fermă.

  ”Eu nu am participat la acel sondaj, noi NU l-am aprobat”, a declarat Ioan Aurel Pop pentru Mediafax.

  În declarația sa, președintele Academiei arată că problema este cea subliniată de noi, acum că sondajul a fost legat de numele întregului for ştiinţific ”nu doar de institutul care l-a realizat”.

  ”Institutul (ISPRI) trebuia să prezinte aceste date fără implicarea Academiei Române, dar aceste lucruri le pot prezenta numai după ce vorbesc cu colegii mei”, a declarat preşedintele Academiei Române.

  Asta cu atât mai mult cu cât institutele au autonomie în cadrul Academiei, Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale "Ion I. C. Brătianu”  (ISPRI) având chiar personalitate juridică după cum a spus și Ioan Aurel Pop.

  ”Conducerea Academiei nu controlează cercetările care se petrec în institute sau iniţiativele institutelor”, a mai declarat Ioan Aurel Pop – nemenționând dacă acest precedent va schimba regulamentul intern al forului.

  Interesantă este mențiunea finală a Mediafax: ”Până la ora publicării acestei ştiri, conducerea ISPRI nu a răspuns invitaţiei MEDIAFAX de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la situaţia creată”.

   

  Tematic

  Academia Română riscă să se compromită – e implicată într-o combinație securistă!
  Tagurile:
  Ioan Aurel Pop
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei