00:56 22 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.04
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  299752

  George Maior va fi audiat la Parchetul General. Din informațiile noastre, în PSD se vehiculează numele unui posibil înlocuitor al lui Maior

  BUCUREȘTI, 17 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Știrea de maximă importanță - George Maior va fi audiat ca martor la Parchetul General, miercuri sau joi, anunță surse Antena 3, joi – surse Mediafax. Citarea lui Maior s-ar fi făcut telefonic.

  Fostul director SRI și actual ambasador în SUA este citat la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție în complicatul dosar al aducerii în țară a fostului șef al FNI, Nicolae Popa.

  După cum se știe, ieri au fost audiați la SIIJ generalii Florian Coldea și Gabriel Oprea. În dosar, Laura Codruța Kovesi este anchetată pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.   

  Sosirea lui Maior la București ar putea fi conexată cu o discuție la MAE, vizând rechemarea de la postul de Washington; după cum se știe, ministrul Meleșcanu a trimis către președintele Iohannis solicitarea de rechemare a ambasadorului Maior.

  În acest context, se pune problema înlocuirii lui Maior, deci a numirii unui alt ambasador. Numirea se va face de către președinte, dar în urma propunerii Guvernului, respectiv a ministrului de Externe.

  Evident, fiind vorba de Washington, ambasadorul va fi cel puțin agreat de Washington, dacă nu cumva chiar… numit! Am dubii doar pentru că PSD a dovedit o anume rebeliune față de ”ordinele” americane.

  Din informațiile noastre, în PSD se vehiculează numele unui posibil înlocuitor al lui Maior – fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor.

  Bine pregătit politic în sens NATO, executant fără excepții al obligațiilor din ”parteneriat”, uneori chiar cu exces de zel bătând câmpii cu permanenta și ridicola ”amenințare rusă”, a fost verificat atent, pe scurt, Fifor are toate atuurile – fiind poate singurul care să cumuleze toate aceste aspecte necesare.

  În plus, e un excelent vorbitor de engleză, un intelectual. Și, să nu uităm, ca ministru a fost acceptat imediat de Iohannis, cu care a avut o relație foarte bună.

  Dar, așa cum spuneam, este deocamdată o știre ”pe surse” – dar, repet, actualul președinte al Consiliului Național al PSD este poate singurul care întrunește toate cerințele. Vom afla zilele viitoare dacă Mihai Fifor va fi propunerea pentru Washington.

   

  Tagurile:
  Washington, George Maior

  Știrile Zilei