13:34 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Sorin Ovidiu Vântu

  Fabulos de la SOV: cum poate fi coruptă Uniunea Europeană în folosul României

  © Video: Youtube / Sorin Ovidiu Vântu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  29330

  Sorin Ovidiu Vântu are un text devastator la adresa Uniunii Europene, dar arată și cum ar trebui România să profite de pe urma apartenenței la comunitatea europeană

  BRUXELLES, 25 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Sorin Ovidiu Vântu este categoric în textul său despre Uniunea Europeană: ”nu cred că locul nostru este în UE și sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, această construcție se va prăbuși, pentru că la baza ei avem de-a face cu inechități flagrante iar în vârf un hegemon obișnuit cu dictatele”.

  SOV indică și cea mai mare slăbiciune a proiectului european: aceea că ”a fost gândit ca o uniune de state, nu de națiuni. Ori națiunile europene au în spate câteva milenii de cultură și civilizație proprie, imposibil de armonizat prin dictatele generate la Berlin și glăsuite de Bruxelles sub formă de directive”.

  Diagnosticul pus de SOV Uniunii este fără egal: ”Americanilor le-a fost relativ simplu să pună împreuna cele 52 de state fără trecut, fără istorie, fără rădăcini, cu pamânturile furate de la indieni și să construiască o singură țară. Nemților le este imposibil să facă asta în Europa”.

  Dar SOV este atent când vine vorba de România și arată țara nu e pregătită să iasă din comunitatea europeană din cauza lipsei unui proiect economic capabil să absoarbă forța de muncă repatriată, motiv pentru care ROEXIT nu poate fi încă luat în calcul.

  Motiv pentru care SOV propune ca România să recupereze ceea ce i s-a luat de către UE  ”prin cele mai parșive mijloace”, lucru care s-ar putea face profitând de lăcomia și coruptibilitatea lor, crede Sorin Ovidiu Vântu.

  Așa încât SOV lansează ideea ca România să propună decidenților UE ca în loc de bani, aceștia să îi dea României ”direct autostrada”, ceea ce ar însemna ”ca ei să caute constructorul, să-i dea banii aferenți construcției, luându-și șpaga direct și discret”, oferindu-le, în plus dreptul de închiriere a construcțiilor comerciale de lângă autostradă. Același lucru ar trebui făcut, mai spune SOV, și cu magistralele de cale ferată, obținând ca măcar 30 la sută din forța de muncă să fie românească.

  ”Cu sacii de bani pe umeri se poate deschide orice ușă, iar cu niște negociatori profesioniști, în 5-7 ani ne-am rezolvat toate problemele de infrastructură. Cât privește spitalele, tehnica medicală și consumabilele reprezintă o momeala garantata. Evident, la pachet cu respectivul constructor”, își continuă SOV planul de îmbunare al Europei în beneficiul economiei românești.

  SOV spune că a lansat acest ”plan de afaceri” pentru că nu a văzut idei concrete în campania electorală, iar ”în lipsa unor strategii clare nu se va întâmpla altceva decât să se umfle buzunarele unor nehaliți cu lefurile generoase pe care le vor primi”.

  ”Respectul nu se cerșește, se cumpără. Iar când ești sub atac, așa cum este România azi, niciun preț nu-i prea mare”, este concluzia lui Sorin Ovidiu Vântu.

  Tematic

  Cum se spălau banii în clanul Bogdan Olteanu - Liviu Mihaiu - S. O. Vântu
  Mircea Badea l-a denunțat penal pe Guran – “ca Ghiță pe Vântu”
  Academia colaborează cu "consilierul pe extindere" al lui Sorin Vântu
  Sorin Vântu îl perie pe Iohannis și ironizează PSD – interesele ascunse
  Spectacol: din pușcărie, Vântu dă note "meciului" Kovesi și Toader
  Sorin Ovidiu Vântu riscă mult: ”Este o altă porcărie a Occidentului la adresa noastră”
  Tagurile:
  România, Uniunea Europeană, Sorin Ovidiu Vântu


  Știrile Zilei