21:12 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  52201344

  Românii au respins o echipă de intelectuali de marcă, excelent pregătită profesional, oameni maturi, cu relații în toată Europa - trimițând în schimb un număr mare de exponenți ai fenomenului ”muie”

  BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Nu am mai scris de bine de Călin Popescu Tăriceanu de când am văzut atitudinea sa în domeniul resurselor. Asta însă nu mă împiedică să admir selecția care a făcut-o pentru europarlamentare, ALDE trimițând clar cea mai bună echipă.

  Din păcate, românii au respins această echipă de intelectuali de marcă, excelent pregătită profesional, oameni maturi, cu relații în toată Europa. Pe scurt, electoratul a respins o echipă de personalități, trimițând în schimb un număr mare de exponenți ai fenomenului ”muie”.

  Că sunt sorosisti, că au militat contra familia tradiționale, contra Bisericii Ortodoxe, că susțin diverse ciudățenii și singura lor armă e huiduiala radicală – toate astea se înscriu în fenomenul ”muie” pe care electoratul și și-l asumă cu fervoare.

  Iar ca să fie tacâmul complet, acest electorat este format în mare parte din tineri cu studii superioare, asta demonstrează și valențele noii educații, ba chiar noii mentalități pseudo-românești. Asta au vrut românii… cică.

  Pe primele două locuri au fost Norica Nicolai și Renate Weber, doi dintre cei mai buni juriști și, totodată, printre cei mai activi europarlamentari. Pe trei, Daniel Barbu, om de cultură de talie internațională, fiind unul dintre cei mai reputați bizantinologi, dar și politolog.

  Trec peste Ovidiu Silaghi, pe care nu-l pot compara cu cei de mai sus, deși a fost și el ministru al Transporturilor, parlamentar şi europarlamentar, și ajung la Varujan Vosganian. Adică unul dintre cei mai importanți oameni de cultură români, scriitor superb, în plus șef de promoție al Academiei de Studii Economice, fost ministru al Economiei și al Finanțelor.

  Mai urma un om pe care îl apreciez nu doar eu, ci și cei pe care i-a condus la ministerul Energiei sau la Economie – Andrei Gerea, la bază om de bancă, dar și manager al unei firme prospere.

  ”Fiecare candidat a trebuit să prezinte un proiect politic propriu care s-a intitulat "Ce voi face ca deputat în Parlamentul European"”, spunea Tăriceanu, evidențiind un criteriu foarte interesant, desigur că nu a interesat românii, dornici de ”Jos”, ”Pușcărie” și multă… fenomenul menționat!

  Și vorba președintelui – asta am trimis, atât vom primi de la Europa! Rușine… nouă!

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Prezența la alegerile europarlamentare, ora 20:00: creștere spectaculoasă
  Exit-poll oficial europarlamentare - rezultate Curs şi Avangarde
  Acum, Iohannis, anunțul BOMBĂ după alegeri – NU a cerut ce se aștepta toată lumea
  Rezultatul alegerilor europarlamentare: cifrele Sociopol - Marea surpriză
  Dragnea, declarația serii: Firea, în cărți și ”Viorica Dăncilă să nu își depună mandatul!”
  Tagurile:
  Alegeri europarlamentare

  Știrile Zilei