05:51 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71

  Șocant! Papa Francisc târât în mijlocul unui scandal interetnic de către UDMR

  © REUTERS / INQUAM PHOTOS
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Vizita Papei Francisc în România (20)
  59601

  UDMR folosește orice ocazie pentru a pune gaz pe foc în relațiile româno-maghiare. Nici Papa Francisc nu a scăpat: UDMR îi folosește vizita pentru a provoca o nouă ceartă pe motive etnice

  BRUXELLES, 4 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Venit în România să aducă un mesaj de pace și de înțelegere interetnică și interconfesională, Papa Francisc nu a scăpat de uneltirile UDMR care a văzut în trecerea Papei prin Transilvania o ocazie să stârnească iarăși o ceartă cu românii.

  „Am cerut SPP, în numele Grupului UDMR din Camera Deputaţilor, printr-o adresă trimisă d-lui Pahonţu, explicaţii în legătură cu unele informaţii apărute potrivit cărora reprezentanţi ai SPP au cerut imperativ organizatorilor vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc îndepărtarea de pe veştmântul purtat de Suveranul Pontif a cuvintelor în limba maghiară şi a altor cuvinte legate de acest eveniment. Dacă a venit de la SPP este ilegal să obligi ca instituţie a statului pe cineva, Biserica Catolică, să facă aşa ceva. SPP nu are nicio atribuţie legată de limba minorităţilor naţionale", a venit declarația liderului Grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila pentru Mediafax.

  Așadar, UDMR recunoaște că voia să folosească venirea Papei în Transilvania pentru a-și atinge scopurile politico-etnice. Pentru că nu i-a reușit, încearcă măcar să stârnească un scandal după plecarea Papei, pe principiul că tot ce se întâmplă în Univers reprezintă un afront adus comunității maghiare.

  Această isterie a UDMR aruncă o umbră asupra vizitei Papei Francisc în România și demonstrează, încă o dată, că liderii maghiari nu vor ezita să folosească niciun prilej în a murdări România și în a provoca scandaluri interetnice.

  Тема:
  Vizita Papei Francisc în România (20)

  Tematic

  Papa Francisc, în România: Sfânta Liturghie de la Șumuleu Ciuc - Video
  150 de mii de oameni au venit să-l vadă pe Papa Francisc la Iași
  Dezvăluire neașteptată despre România, făcută de Papa Francisc
  Papa Francisc nu le-a cerut iertare și românilor
  Tagurile:
  UDMR, scandal, Papa Francisc


  Știrile Zilei