00:38 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Raluca Turcan

  Acum - zi de foc pentru Guvern, dar și pentru Opoziție: se decide câștigătorul!

  © Photo: Facebook / Raluca Turcan
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă (38)
  112510

  În cazul în care moțiunea nu reușește, PSD și Viorica Dăncilă vor păstra puterea executivă până după prezidențiale, ceea ce le conferă un atu puternic pentru alegerile locale din primăvara anului viitor

  BUCUREȘTI, 11 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Dacă aş putea, mâine aş organiza alegeri anticipate”, a declarat Raluca Turcan, prim vicepreşedintele PNL. ”Guvernul nu este bun, e clar, dar trebuie să facem ceva - de asta depunem moţiunea de cenzură”.

  În acest sens, aseară, Turcan a anunțat că PNL va depune, ”marţi sau miercuri”, moţiunea de cenzură care ar trebui să fie votată la finele lunii, deci al sesiunii parlamentare ordinare.

  ”Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă cumva că doamna Raluca Turcan este portavocea domnului Orban care, așa cum a anunțat la finalul săptămânii trecute, ar avea în intenție să facă această moțiune, să o depună și spunea că are 200 de voturi”, a comentat Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

  Concret, azi este proba de foc a Opoziției, mai ales a PNL – dacă reușesc să strângă voturile necesare reușitei moțiunii. Și, implicit, e o probă pentru Guvernul Dăncilă.

  În cazul în care moțiunea nu reușește, PSD și Viorica Dăncilă vor păstra puterea executivă până după prezidențiale, ceea ce le conferă un atu puternic pentru alegerile locale din primăvara anului viitor.

  Pe de altă parte, e o probă de foc pentru gruparea lui Iohannis – dacă e capabilă sau nu să prezinte atât o majoritate parlamentară, cât și o ofertă guvernamentală.

  ”Oricând PNL-ul poate să pună la masa negocierilor politice o echipă de guvernare care să se detaşeze de ceea ce are România acum”, a declarat Raluca Turcan, precizând însă că ”Depindem de actuala configuraţie parlamentară”.

  Deci, azi sau mâine se va vedea dacă angajamentele Opoziției în fața propriului electorat au fost doar… vorbe, fără susținere în concretul parlamentar.

  Тема:
  Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă (38)

  Tematic

  Șocant! UDMR introduce scandalul interetnic în moțiunea de cenzură
  PNL atacă la baionetă Guvernul! A fost anunțată moțiunea de cenzură
  Tagurile:
  PNL, Opoziție, Viorica Dăncilă, Guvern, Moțiune de cenzură


  Știrile Zilei