06:32 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Stelian Ion, USR

  Acțiune politică periculoasă: USR vrea să facă jocul lui Kovesi și Coldea!

  © Photo : Facebook / Stelian Ion
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  70810

  USR face o mișcare care îi convine Laurei Kovesi, dar și lui Florian Coldea, precum și celorlalți implicați în dosarele aflate pe rolul SIIJ

  BUCUREȘTI, 17 iun - Sputnik, Evan Răutu. Știre bombă de la USR, formațiunea vedetă a scenei politice actuale plusează chiar în domeniul care a consacrat-o – Justiția. Mai bine zis, reia o idee cu un singur sens, să dea peste cap orice a făcut PSD în acest domeniu.

  Mâine, USR va depune în Parlament o propunere legislativă care prevede desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

  Desființarea SIIJ este un adevărat proiect politic al USR – deși situația ar trebui lăsată la latitudinea CSM și a asociaților magistraților. Dar, se vede că independența Justiției are o limită pentru USR – și anume Laura Codruța Kovesi.

  Fosta șefă a DNA este cel mai cunoscut ”client” actual al SIIJ, fapt criticat și atacat deseori de USR. Interesant este că președintele Iohannis, deși a atacat vehement guvernul și PSD, nu a mai vorbit de ceva timp de Kovesi.

  Cu alte cuvinte, USR face o mișcare care îi convine Laurei Kovesi, dar și lui Florian Coldea, precum și celorlalți implicați în dosarele aflate pe rolul SIIJ.

  Anul trecut, USR a avut o altă inițiativă legislativă privind desființarea SIIJ, care a fost respinsă în Parlament.

  ”În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

  Acum, deputatul USR declară că mizează că printre miniștrii PSD ”sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

  „Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista”, declară Stelian Ion, conform Mediafax, deoarece ”PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată, e o chestiune doar de timp”.

  Deci, apar întrebările: de ce nu lasă USR chestiunea SIIJ la latitudinea magistraților și ce se va întâmpla cu complicatele dosare aflate pe rolul SIIJ dacă aceasta s-ar desființa? Poate lămurește același Stelian Ion situația.

  Tematic

  Grupul lui Macron, din care face parte și USR-PLUS, a fost botezat ”Înnoiește Europa”
  Moțiunea de cenzură, anulată chiar de Ponta și Băsescu – ironii la adresa PNL și USR!
  Iohannis, președintele Consiliului European? USR-PLUS jubilează pe margine
  Război intern în USR-PLUS: Cioloș îi pune piedică lui Barna cu un sondaj ciudat
  Tagurile:
  Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi, USR


  Știrile Zilei