22:58 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  220261

  Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, nu a rezistat și chiar dacă mâine se va da votul în plenul reunit, l-a atacat dur pe Isărescu, cel susținut de PSD

  BUCUREȘTI, 3 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarațiile cel puțin ciudate ale guvernatorului PSD, pardon BNR, de azi din Parlament au uimit opinia publică. Trecerea lui Isărescu prin comisiile parlamentare a părut ceva… între o plimbare de seară și un turneu triumfal, în care unui erou i se aduceau elogii. Care erou, de ce și pentru ce elogii?...

  Cert este că întoarcerea la 180 de grade a Coaliției în privința guvernatorului este greu de înțeles – cum la fel de neînțeles este și cerbicia cu care venerabilul se ține de scaun. Mai ales că nu a explicat niciodată care este proiectul său, ce vrea, de fapt, să ducă la sfârșit? În fine, să nu intrăm în mințile zeilor…

  Revenind, mulți dintre cei care i-au auzit declarația au rămas cu un sentiment de batjocură, mai ales că Isărescu vorbea în forul suprem al țării, Parlamentul. ”Într-un dialog al somităților, întrebat ce efecte ar avea aplicarea legii privind repatrierea rezervei de aur, academician doctor guvernator Mugur Isărescu a declarat”, scrie Șerban Nicolae ironic, citându-l pe Isărescu:

  ”Eu aş vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea - după care, trebuie dus înapoi… pentru că, în ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”, a spus Isărescu.

  Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, nu a rezistat și chiar dacă mâine se va da votul în plenul reunit, l-a atacat dur pe Isărescu, cel susținut de PSD. ”Între ei, "ACADEMICIENII"”, se numește textul postat de senator.

  ”Trec peste faptul că pentru unii respectarea și aplicarea legii se votează "în CA" (Consiliul de Administrație al BNR n.n.), pentru că la nemuritori legea e facultativă”, scrie Șerban Nicolae, ”Dar cum să spui că rezerva de aur a României trebuie dusă la Londra pentru ca să fie văzută de "fiecare investitor străin"?”.

  Senatorul are și o explicație – cu referire directă la colegii săi care, așa cum menționam, au devenit brusc mari susținători ai lui Isărescu.

  ”Probabil că umilirea Parlamentului va fi dusă la bun sfârșit”, scrie senatorul. ”Nu mă miră că nimeni nu a atras atenția asupra halucinantei enormități rostite, descalificantă pentru inamovibilul viticultor… Nu mai e nimic de adăugat”.

  În final, un mesaj dur, care poate ține loc de comentariu sau de interpretare la declarația lui Isărescu:

  ”Aroganța e turnesolul imposturii. Și nu face nici doi bani...”, a scris Șerban Nicolae pe Facebook.

  Tagurile:
  Mugur Isărescu, Șerban Nicolae

  Știrile Zilei