04:56 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  80312

  Tema filo-suveraniștilor blamați de Bruxelles, Viktor Orban și Liviu Dragnea, este preluată acum de Iohannis, conform mărturiei primarului Robert Negoiță

  BUCUREȘTI, 12 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a participat la emisiunea online „Interviurile DC News”, unde a vorbit de planurile sale - printre altele, un ambițios  pasaj rutier pe care l-ar finaliza în ”maxim două luni”.

  ”Trebuie o pregătire temeinică… adică nu te apuci să desfaci strada până nu ai făcut pregătirile necesare, iar tehnologie există”, a explicat Negoiță.

  Nimic extraordinar până acum - dar imediat Negoiță pune punctul pe ”i”: ”Principala problemă sunt utilitățile”. Aici Negoiță povestește un fapt foarte interesant, care mărturisește, ”m-a pus pe gânduri”.

  ”Domnul președintele Iohannis a venit anul trecut în toamnă la adunarea generală a asociațiilor municipiilor și a spus că astăzi furnizorii de utilități funcționează ca stat în stat și aici trebuie rezolvată problema asta”, a declarat Robert Negoiță.

  Cu alte cuvinte, conform mărturiei primarului Sectorului 3, Iohannis abordează tema controlului asupra furnizorilor de utilități! Altfel, de ce s-ar plânge că sunt ”stat în stat”, doar piața e liberalizată?

  Tema a fost una de căpătâi a lui Liviu Dragnea, care încă de pe vremea guvernului Grindeanu a pus serios problema unei intervenții a statului în cazul energiei – și nu numai.

  Dar, cea mai serioasă acțiune în acest sens a făcut-o mult euro-blamatul premier maghiar Viktor Orban, care încă din 2013 a demarat un program de preluare a controlului statului asupra furnizorilor de utilități.

  ”Statul negociază răscumpărarea a 6-7 companii de utilităţi privatizate în trecut”, a spus Viktor Orban, subliniind încă de atunci că propune o lege prin care ”furnizorii de servicii de utilităţi publice vor deveni companii nonprofit”.

  Deci, tema filo-suveraniștilor Viktor Orban și Liviu Dragnea era eliminarea statului de stat în stat a furnizorilor de utilități – iar conform lui Negoiță, Iohannis are în vedere aceeași preocupare!

  Menționăm că mulți furnizori de servicii sunt companii internaționale sau multinaționale – evident, sprijinite de establishment-ul (de la) Bruxelles.

  Tagurile:
  Viktor Orban, Liviu Dragnea, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei