03:29 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  69550

  Analist: ”România va începe să semene cu India – numai în filmele de la Bollywood auzi fraze atât de caraghioase – suite de cuvinte în hindi, sparte de cuvinte englezești, potrivite ca nuca-n perete”

  BUCUREȘTI, 14 iul - Sputnik, Evan Răutu. Discursul lui Dan Barna la congresul USR a stârnit multe comentarii, asta pentru că prezidențiabilul USR a făcut referiri ciudate… la seriale SF atunci când a vorbit de intențiile sale politice.

  Foarte atent la ce se petrece în USR, liberalul Rareş Bogdan l-a luat în băşcălie pe Dan Barna, propunându-i să introducă și filme  de succes românești, precum „Dacii” sau „Mihai Viteazul”.

  ”Ca să-i reuşească să ajungă măcar la 40% din populaţia României să introducă măcar filmul «Dacii» sau filmul «Mihai Viteazul» sau măcar «Septembrie în flăcări»”, a declarat Rareș Bogdan la România TV

  Consultanţii ar trebui să îl ia mai din scurt şi să-l înveţe, a comentat Rareș Bogdan. ”Dan e un băiat inteligent şi învaţă repede - e ca un burete, deci să îi spună «Dane, vezi că nu trebuie să te adresezi doar la 15-20%”, a comentat europarlamentarul.

  Chiar dacă e vorba de o bășcălie – sau de un atac la imaginea principalului contracandidat al lui Iohannis – ironia fostului realizator TV scoate în evidență un pericol: dispariția referirilor naționale din discursul candidatului și președintelui unui partid important românesc.

  Ori, tendința transformării exprimării publice într-un amestec ridicol de română cu cuvinte din engleză există – și USR este un exponent al acestui fenomen. Ca exponent al globalismului, USR promovează această desprindere de motivele naționale, ceea ce, în comentariul său ironic, Rareș Bogdan a evidențiat foarte corect, consideră analistul Sputnik, Dragoș Dumitriu.

  ”România va începe să semene cu India – numai în filmele de la Bollywood auzi fraze atât de caraghioase – suite de cuvinte în hindi, sparte de cuvinte englezești, potrivite ca nuca-n perete”, arată Dumitriu. ”E o tendință în limbajul curent de la noi, dar iată că USR îl duce la nivelul oficial, al politicii, al suprastructurii”.

  Este foarte periculos, consideră Dragoș Dumitriu – ”India a deprins acest obicei în perioada în care era colonie”, atrage atenția analistul Sputnik. ”Azi e ziua națională a Franței – oare credeți că francezii de nebuni au luat măsuri ferme de stopare maculării exprimării publice?”.

  ”Nici bătălia pe această temă a fostului meu coleg George Pruteanu, regretatul mare lingvist, nu a fost țicneală sau un demers politicianist – dar s-a dus el, iar acum ne afundăm în mentalitatea de colonie”, spune Dragoș Dumitriu. 

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Încă un pas făcut de Ludovic Orban, acum: PNL, preluat de… Soros și USR!
  USR face un pas împotriva lui Macron și contrazice politica europeană cu privire la Rusia
  PSD copiază USR – dar își trădează electoratul! Au ”UITAT” cea mai importantă propunere!
  USR trece peste orice, și-a desemnat candidatul pentru prezidențiale! Probleme!
  Tagurile:
  Dan Barna, Rareş Bogdan

  Știrile Zilei