05:02 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  450280

  ”Trebuie să nu intervenim noi, ci magistrații - dacă într-adevăr vrem o independență a justiției, trebuie ca magistrații să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”

  BUCUREȘTI, 17 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reacție dură a copreședintelui Verzilor din Parlamentul European, belgianul Philippe Lamberts, care a criticat România că blochează numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European și nu pune în aplicare raportul GRECO și pe cel al Comisiei de la Veneția.

  Eurodeputatul belgian a atacat România când premierul Viorica Dăncilă prezenta bilanțul  președinției rotative a Consiliului UE – țara noastră înregistrând un adevărat succes, conform datelor europene. De remarcat că belgianul a părăsit sala înainte de a asculta răspunsul premierului român la atac.

  Imediat, Viorica Dăncilă l-a pus la punct imediat pe europarlamentarul belgian.

  ”Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite și la Belgia, țara din care face parte - sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una”, a punctat Viorica Dăncilă.

  În plus, premierul român l-a bătut pe belgian cu arme… europene! Nu guvernul intervine în Justiție, ci magistrații!

  ”Trebuie să nu intervenim noi, ci magistrații - dacă într-adevăr vrem o independență a justiției, trebuie ca magistrații să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”. a declarat Viorica Dăncilă.

  Reamintim că președinte Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a prezentat o situație exactă a implementării recomandărilor GRECO în țările UE; țările occidentale sunt codașe la aplicarea măsurilor și recomandărilor.

  Tematic

  Viorica Dăncilă făcută praf… ca niciodată! De Carmen Dan!
  Dăncilă, aplaudată în văzul Europei. Doar un român s-a găsit să critice România!
  Dăncilă, replică spectaculoasă la adresa românului care a criticat România la Strasbourg
  Declarație uluitoare a Vioricăi Dăncilă despre prezidențiale! Ce obiectiv are PSD
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă

  Știrile Zilei