12:52 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)
  14763244

  “Știu, e greu, musiu Klemm, cu încă un scandal sexual legat de armata americană în brațe, de data asta la Deveselu. Așa că un mic trafic de influență la București nu strică”

  BUCUREȘTI, 2 aug, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un raport devastator lovește ”partenerii strategici” și se referă chiar la agresiuni sexuale. Anul acesta Departamentul pentru Apărare (Department of Defense) a dat publicității ”Raportul anual privind agresiunile sexuale în armată”. Ori, din document reies cifre alarmante, o creștere a agresiunilor în ultimii ani îngrijorătoare!

  În fapt, conform acestor date oficiale, Pentagonul estimează că aproximativ 20.500 de membri din toate zonele militare - aproximativ 13.000 de femei și 7.500 de bărbați - au fost agresați sexual în anul 2018.

  Datele au fost obținute printr-un sondaj întocmit de Departamentul Apărării la fiecare doi ani.

  Creșterea față de 2016, în care 14.900 de agresiuni au fost consemnate – este de circa 30%, cel puțin așa arată cifrele!

  Din imaginea de mai jos reiese și o creștere constantă a rapoartelor de incidente sexuale (vezi bara de jos). Vom reveni asupra acestui raport. Până atunci poate ne spune domnul Klemm cum e cu acest raport? Nu de alta, dar vor mai fi comentarii…

  Legenda: Evoluția agresiunilor sexuale în armata SUA (Raport DoD)
  © Photo : The New York Times
  Legenda: Evoluția agresiunilor sexuale în armata SUA (Raport DoD)

  Dar iată un caz mai recent, în care e vorba și de droguri grele:

  ”Un pluton întreg SEAL a fost scos recent dintr-o misiune din Irak, în legătură cu rapoartele despre o petrecere cu consum de alcool și o alegație potrivit căreia un militar a violat o membră a serviciului feminin. Navy Times a raportat, de asemenea, despre consumul de cocaină larg răspândit într-o echipă SEAL din Virginia”

  ”Din New York Times, nu din Pravda!”, notează în legătură cu această știre apreciatul consultant politic Constantin Gheorghe.

  Într-adevăr, știrea e publicată de celebrul cotidian ”The New York Times” pe data de 25 iulie.  

  ”Știu, e greu, musiu Klemm, cu încă un scandal sexual legat de armata americană în brațe, de data asta la Deveselu”, scrie Constantin Gheorghe, completând ”Așa că un mic trafic de influență la București nu strică. Paza bună, aia, aia...”.

  Ieri, Hans Klemm a avut o întâlnire cu interimarul de la Interne și vicepremierul Mihai Fifor. ”A fost o excelenta oportunitate de a aborda teme de actualitate aflate pe agenda bilaterala, cu accent pe oportunități concrete de dezvoltare a profilului Parteneriatului Strategic cu SUA”, a dat drumul la bandă Mihai Fifor.

  ”În domeniul securitatii, a fost evidențiată cooperarea intensificată dintre România și SUA, inclusiv din perspectiva consolidării flancului estic al NATO și al continuării angajamentului pentru stabilitatea regiunii Marii Negre”.

  Am lăsat ”al”, cum a scris ministrul să corecteze dânsul, dar întrebarea e – cine înghite gulguta că v-ați întâlnit pentru a ”evidenția cooperarea intensificată”?! Du pe următoarea, menționată de Fifor:

  ”Cu acest prilej, am reiterat dorința Guvernului României de a aprofunda, de asemenea, componenta comercială a Parteneriatului Strategic, inclusiv din perspectiva dezvoltarii proiectelor de investiții ale companiilor americane în economia românească”.

  Pe bune?... Păi dacă e așa, poate prezintă mai ministrul în conferința următoare – sau chiar într-o nouă postare – câteva exemple concrete: unde, cum, eventual despre cine e vorba, ce investiții? Dacă nu, pare doar  abureală, menită să ascundă ce spune analistul citat: o încercare de îndepărtare a cercetărilor de militarii de la Deveselu.

  Reamintim că, în spațiul public, au apărut afirmații privind ”extragerea” a 95 de militari de la Deveselu. De asemenea, presa a reamintit de cazul din 2012, când militarii americani au comis infracțiuni pe teritoriul României – respectiv sex cu minore, pentru care au plătit bani unor rețele.

  Cazul s-a lăsat cu condamnarea unor români, anchetarea unor austrieci… dar nimic despre americani, care au fost ”investigați” în interiorul bazei.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)

  Tematic

  Ambasada SUA – gaz pe foc în scandalul Caracal și al suspiciunilor legate de baza Deveselu
  Provocare totală: Hai, are curaj vreun anchetator să-i răspundă Sorinei Matei?
  Klemm, obligat să explice public: E o legătură între americani și scandalul Caracal?
  Statistica groazei: România, pe primul loc în Europa la traficul de persoane
  Are legătură cu scandalul din Caracal vizita fulger a ambasadorului SUA la Guvern?
  Alex Cumpănașu riscă tot: acuzație pe față, care poate aduce probleme României!
  “Radu Tudor face spume” pe pagina lui Ciutacu. Motivul:”Rețele de păsărici pentru aliați”
  Ana Birchall – dispariția cea mai suspectă din cazul Caracal! Atitudine șocantă!
  Tagurile:
  trafic de influență, Armata, SUA

  Știrile Zilei