20:08 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Vladimir Putin și Emmanuel Macron

  De ce Macron are nevoie de o întrevedere cu Putin – opinia expertului

  © Sputnik / Mikhael Klimentyev
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  18610

  Emmanuel Macron are nevoie de o întrevedere cu Vladimir Putin pentru a-și consolida pozițiile în politica internă și externă, consideră politologul rus, Ecaterina Narochnițkaya.

  BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, are nevoie de întrevederea cu liderul rus, Vladimir Putin, pentru a-și consolida pozițiile atât în interiorul țării, cât și pe arena internațională, a declarat agenției RIA Novosti, expertul Institutului Europei din cadrul Academiei de Știință al Rusiei, Ecaterina Narochnițkaya.

  Putin va efectua o vizită în Franța pe 19 august, în cadrul căreia va discuta cu Macron despre relațiile bilaterale și problema Ucrainei.

  “Macron are nevoie de această întrevedere, el își propune ca aceasta să aibă un succes, însă pentru el acest lucru implică și un pericol, dacă va fi una reușită, pentru că initial a fost susținut de forțele care nu sunt orientate spre relații bune cu Rusia, ci dimpotrivă”, a declarat Narochnițkaya.

  Ea a reamintit că liderul francez a avut un an complicat, confruntându-se cu o criză provocată de protestele Vestelor Galbene.

  “Macron abia a reușit să facă față provocărilor interne, a trecut peste criza multilaterală a guvernării lui, iată de ce pentru el este importantă consolidarea pozițiilor. Sarcina lui constă în extinderea electoratului și slăbirea opoziției”, a adăugat expertul.

  În afară de aceasta, a menționat Narochnikaya, președintele francez înțelege că în discuțiile legate de problemele internaționale nu poate fi ignorată Rusia.

  “În relațiile dintre Europa și SUA, și în relațiile din interiorul UE, din mai multe motive, s-a trecut la etapa unei dinamici de aliniere a forțelor. Acum vor fi ajustate echilibrul și raportul de forțe, rolurile, iată de ce în acest moment Franța nu poate fi una pasivă. Astfel de etape nu suportă pasivitatea... Iată de ce din punct de vedere al politicii interne și externe Macron este interesat să joace rolul de mediator între Rusia și Occident, să sublinieze rolul Franței în diplomația mondială”, a conchis politologul.

  Tematic

  Summit-ul G20, ziua a doua: Discuţii despre schimbările climatice, Egalitate şi bilaterale
  Putin este un ”băiat bun” și ar trebui să conducă Europa, spune Bernie Ecclestone
  Franța trebuie să restabilească relațiile cu Rusia până o va face Trump - fost ministru
  Tagurile:
  Rusia, Franța, Emmanuel Macron, Vladimir Putin


  Știrile Zilei