09:44 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)
  4984170

  Cunoscuta avocată este portavoce a multor români care nu se lasă manipulați – și care vor binele României, nu o supunere amintind de vremuri apuse

  BUCUREȘTI, 20 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Apreciată pentru luările sale de poziție, pe cât de directe, pe atât de inteligente și argumentate, Ingrid Mocanu nu se mărginește la domeniul care a consacrat-o, Dreptul, ci analizează aspectele din suprastructură, din politică. Adică acolo unde găsim cauzele majorității efectelor novice din societate.

  În contextul vizitei lui Iohannis la Washington, Ingrid Mocanu pune punctul pe ”I” – se repetă scene din vreme fanarioților.

  ”Pe vremea fanarioților, ca să ia peșcheșul, Sultanul mai băga un cap sau un ienicer prin țărișoară. Mai o sperietură, mai o foncție...”, scrie Ingrid Mocanu. ”Acum mergem noi de bunăvoie să stăm în genunchi și să plătim ploconul către acești noi sultani?”.

  Cunoscuta avocată aduce însă aminte de un fapt recent: ”Ultima bătaie pe umăr a sasului ne-a costat vreo 6 miliarde de euro”.

  Ori, în contextul acestei noi vizite la ”noii sultani” de la Washington – extrem de ciudată, fără detalii clare, fără consultări – Ingrid Mocanu întreabă logic:

  ”Această nouă slugăreală, câte miliarde de metri cubi de gaz moca ne-o costa?”.

  Este o întrebare pe care multă lume o pune – și față de care există temeri justificate că prefațează o situația ce nu se va sfârși bine pentru România.

  Тема:
  Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)
  Tagurile:
  Ingrid Mocanu

  Știrile Zilei