02:27 05 August 2020
În direct
  • EUR19.59
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.05
  • UAH0.60
    ANALIZE
    Sa primesc un link scurt
    Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)
    4973170

    Cunoscuta avocată este portavoce a multor români care nu se lasă manipulați – și care vor binele României, nu o supunere amintind de vremuri apuse

    BUCUREȘTI, 20 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Apreciată pentru luările sale de poziție, pe cât de directe, pe atât de inteligente și argumentate, Ingrid Mocanu nu se mărginește la domeniul care a consacrat-o, Dreptul, ci analizează aspectele din suprastructură, din politică. Adică acolo unde găsim cauzele majorității efectelor novice din societate.

    În contextul vizitei lui Iohannis la Washington, Ingrid Mocanu pune punctul pe ”I” – se repetă scene din vreme fanarioților.

    ”Pe vremea fanarioților, ca să ia peșcheșul, Sultanul mai băga un cap sau un ienicer prin țărișoară. Mai o sperietură, mai o foncție...”, scrie Ingrid Mocanu. ”Acum mergem noi de bunăvoie să stăm în genunchi și să plătim ploconul către acești noi sultani?”.

    Cunoscuta avocată aduce însă aminte de un fapt recent: ”Ultima bătaie pe umăr a sasului ne-a costat vreo 6 miliarde de euro”.

    Ori, în contextul acestei noi vizite la ”noii sultani” de la Washington – extrem de ciudată, fără detalii clare, fără consultări – Ingrid Mocanu întreabă logic:

    ”Această nouă slugăreală, câte miliarde de metri cubi de gaz moca ne-o costa?”.

    Este o întrebare pe care multă lume o pune – și față de care există temeri justificate că prefațează o situația ce nu se va sfârși bine pentru România.

    Тема:
    Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)
    Tagurile:
    Ingrid Mocanu


    Știrile Zilei