01:38 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  4089130

  Astăzi, prin ideea forță a mesajului, Viorica Dăncilă dă semnalul unei necesare și dorite reveniri: ”întorcându-ne la origini și istorie ne regăsim esența”.

  BUCUREȘTI, 8 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda programului guvernamental extrem de încărcat, Viorica Dăncilă și-a făcut timp pentru o datorie de suflet: pelerinajul la Țebea, la mormântul lui Avram Iancu. Pe 10 septembrie se împlinesc 147 de ani de trecerea în eternitate a eroului național.

  Manifestarea a fost onorată cu prezența de mai mulți lideri politici, dar de departe cel mai bine s-a prezentat PSD, al cărui președinte, Viorica Dăncilă, a venit cu o întreagă suită de miniștri.

  Astfel, pe lângă cei doi nelipsiți – Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, premierul i-a avut alături pe ministrul Culturii, Daniel Breaz, ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc etc.

  Presa a remarcat simpatia cu care a fost primită Viorica Dăncilă, care a făcut o adevărată ”baie de mulțime” – altădată apanajul lui Klaus Iohannis. O adevărată demonstrație de forță, în condițiile în care propaganda adversă proclamă prăbușirea PSD și a premierului!

  Dar, cel mai interesant a fost discursul premierului, un mesaj patriotic, care duce cu gândul la primele apariții ale premierului, când a uimit lumea cu discursurile excepționale de la Bruxelles, Strasbourg și București.

  Acum, prin ideea forță a mesajului, Viorica Dăncilă dă semnalul unei necesare și dorite reveniri: ”întorcându-ne la origini și istorie ne regăsim esența”.

  ”Am luat parte la Serbările Naţionale de la Țebea dedicate marelui erou naţional Avram Iancu - se împlinesc 147 de ani de la trecerea în neființă a marelui patriot român, simbol al unei imense iubiri de țară și al unei neobosite lupte pentru drepturi și emancipare socială”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina de Facebook.

  Viorica Dăncilă a citat cuvintele nemuritoare ale lui Iancu, transmise de marele Alecu Russo: ”Uitaţi-vă pe câmp, românilor, suntem mulţi, suntem mulţi şi tari, că Dumnezeu e cu noi!”.

  ”Să nu uităm niciodată că doar întorcându-ne la origini și istorie ne regăsim esența”, spune acum prima femeie șef de Guvern. ”Avem simboluri care ne țin și după secole identitatea vie și ne animă continuu lupta pentru mai bine”.

  Și, ca un îndemn pentru viitor, Viorica Dăncilă a spus: ”Să ne amintim de eroii atemporali ai României, să le cinstim memoria și să vorbim copiilor noștri despre sacrificiile lor!”.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  PSD, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei