07:03 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Extragere de gaze în mare. Poză simbol

  Manevră scandaloasă pentru Exploatarea resurselor - oamenii serviciilor, manipulare crasă!

  © Sputnik / Igor Zarembo
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  42150

  Scandalul are, alături de INSCOP, aceiași protagoniști ca acum câteva luni: Academia Română, prin Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” -  și excrescența acestuia, LARICS

  BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, INSCOP anunță că vineri va fi lansată ”prima ediție a Barometrului securității energetice”.

  În avanpremieră cei de la INSCOP dau rezultatele unui sondaj privind exploatarea gazelor de la Marea Neagră.

  Astfel, întrebarea a fost: ”În largul țărmului românesc al Mării Negre au fost descoperite rezerve importante de gaz natural. Dvs. sunteți sau nu de acord cu exploatarea acestor gaze?”

  Iar rezultatul, pe care îl puteți regăsi și pe site-ul INSCOP

  ”75,6% dintre români doresc exploatarea resurselor de gaz natural de la Marea Neagră”.

  Evident, este o întrebare care manipulează prin omisiune! Astfel, nu li se aduce la cunoștință românilor că se intenționează modificarea legii Offshore – la cererea marilor companii americane și a SUA! – astfel că România se va alege cu un profit scandalos de mic pentru propriile resurse. Nici în contextul formei actuale, legea nu oferea României condiții similare cu țările occidentale și nordice care exploatează asemenea resurse. 

  Nu se spune nici că de resursele României vor beneficia în primul rând Ungaria și Ucraina.

  Deci, românii, manipulați, au spus DA! Care ar fi fost rezultatul în condițiile unei informări complete – deci corecte? Probabil că altul…

  Sondaj INSCOP
  Sondaj INSCOP

  În plus, vedem că se repetă un mare scandal – sondajul este făcut de INSCOP, firma patronată de Remus Ștefureac, consilierul lui George Maior de la SRI și, actualmente, la ambasada din SUA! Celălalt patron este Felix Rache, controversatul consilier al lui Mihai Tudose și actual lider al grupării lui Ponta. Vineri, Ștefureac va face personal o prezentare a datelor sociologice.  

  Mai mult, scandalul are, alături de INSCOP, aceiași protagoniști ca acum câteva luni: Academia Română, prin intermediul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” pe care îl patronează -  și excrescența acestuia, Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS)!

  Deci, din nou, pe banii Academiei Române se organizează un ”sondaj”, de fapt o manipulare care are în vedere un singur scop: românii să accepte să li se ia resursele… pe nimic! Ba chiar să mai dea și bani, pentru că în vastul concept de ”securitate” - care acoperă acest veritabil rapt - sunt incluse și diverse ”contramăsuri” pentru diverse amenințări.

  Deci, iată cum Academia Română se complace din nou într-o combinație cu totul nepotrivită – și asupra căreia guvernul ar trebui să fie mult mai atent. În fond, e vorba de bani de la buget, care ajung la personaje extrem de controversate.

  Să nu uităm că, în mai, aceeași combinație INSCOP-LARICS-Academia au publicat așa zisul ”Barometru al Academiei Române” – cel care a prefigurat rezultatul controversat de la europarlamentare, contestat ulterior ca o mare fraudă pusă la cale pe căi ”speciale”. 

  Interesant este și un alt punct, asupra căruia vom reveni – ”65,9% dintre români doresc finalizarea construirii reactoarelor nucleare de la Cernavodă”, anunță cercetarea INSCOP. Oare se referă la oferta americană pe care fostul ministru Răzvan Nicolescu o considera periculoasă, nefiind suficient testată? Desigur, românilor chestionați NU li s-a spus asta.

  Dar, pentru că la manifestarea de vineri va fi prezent cu ”evaluări de specialitate” chiar  Răzvan Nicolescu, vom urmări totul cu maximă atenție.

  Tagurile:
  Resurse


  Știrile Zilei