09:22 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  2721160

  Europa nu a ținut cont de cele 70 de plângeri penale pe numele fostei șefe a DNA și nici de anchetele în derulare la SIIJ care o vizează direct pe Kovesi

  BUCUREȘTI, 19 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reacția premierului Dăcnilă după votul dat în COREPER pentru Laura Codruța Kovesi arată nu doar o poziție consecventă – dar și o atitudine a cuiva care nu se teme și nu are o problemă în a trage Europa de urechi.

  Europa nu a ținut cont de cele 70 de plângeri penale pe numele fostei șefe a DNA (conform A3) și nici de anchetele în derulare la SIIJ care o vizează direct pe Kovesi, într-un caz fiind deja inculpată.

  ”A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în fața legii toți trebuie să fim egali și că este important ca înainte de a ocupa un post să poți să clarifici toate acuzațiile care planează asupra persoanei tale”.

  Dar, premierul român pune o problemă la care Europa NU poate să răspundă – ce se va întâmpla dacă Justiția română o va condamna pe Kovesi?

  ”Mă întreb dacă doamna Codruța Kovesi ajunge procuror general și dacă din aceste afirmații sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzații, atunci cine va avea de suferit?”, a declarat Dăncilă la Radio Europa Liberă.

  Mai mult, abilă, Viorica Dăncilă a pus problema din punct de vedere al imaginii României:

  ”Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranță imaginea României ar avea de suferit”,  a declarat premierul.

  Întrebată de Radio Europa Liberă cum a votat astăzi reprezentantul României, Viorica Dăncilă a răspuns ferm: ”Așa cum am spus, ÎMPOTRIVĂ!”.

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)

  Tematic

  Kovesi îl ajută pe Iohannis să câștige alegerile: îi aduce voturile taberei Rezist!
  Kovesi are drum liber către șefia Parchetului European
  Kovesi, prima declarație după votul european
  Celebru politician, cea mai curajoasă propunere după votul pro-Kovesi! Măsură radicală!
  Tagurile:
  reacție, Laura Codruţa Kovesi, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei