06:48 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Bogdan Chirieac

  Chirieac dă de pământ cu ipocrizia Bruxelles-ului: ”Nu e ceva personal… e o execuție!”

  © Photo: Antena3
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  9007182

  Explicația unui analist specializat în politica internațională - și care cunoaște în profunzime situația - și nu se dă în lături să pună punctul pe ”i” atunci când vine vorba de ipocrizia structurilor europene

  BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul analist politic a comentat extrem de dur respingerea Rovanei Plumb, căreia i s–au cerut detalii despre avere, despre afaceri.

  ”Nu e nicio bătălie, e o execuție”, a reacționat Bogdan Chirieac după ce jurnalista Sabina Iosub, trimisul Antenei 3 la Bruxelles a comentat că ar fi o ”bătălie între Socialiști, Creștini-Democrați și Renew Europe”.

  Bogdan Chirieac a atras atenția că ”ani de zile, au fost distruse imaginea și prestigiul României în Europa.

  ”Acesta vine după ce, anul trecut, Parlamentul European a votat o rezoluție împotriva României – din păcate votată și de europarlamentarii liberali români”, a amintit cunoscutul analist.

  Ori, spune analistul, ”după ce ai făcut toate aceste lucruri, e evident că orice propunere venită din partea Guvernului român se lovește de un zid”.

  ”Nu e ceva personal cu Rovana Plumb - dacă era propusă de președintele Iohannis, nu era niciun fel de problemă”, comentează analistul.

  Bogdan Chirieac subliniază ipocrizia Bruxelles-ului: ”Pentru cei care cunosc mecanismele interne ale UE, știm că doamna Ursula von der Leyen, intens acuzată la dânsa în țară, când a ocupat funcția de ministru al Apărării, era considerată unul dintre cei mai slabi miniștri ai Cabinetului Merkel - nu spun eu asta, ci presa germană”.

  ”Ursula von der Leyen - a acceptat-o pe Rovana Plumb, propusă de Guvern, fără acordul președintelui României, pentru a nu dezechilibra echilibrul PPE, Socialiști...”, arată Chirieac, precizând însă – ”după ce s-a trecut de prima etapă și dânsa a rămas președinte al CE… se fac unele ajustări - în aceste ajustări, a picat și doamna Rovana Plumb”.

  Deci, o explicație a unui analist specializat în politica internațională - și care cunoaște în profunzime situația și nu se dă în lături să pună punctul pe ”i” atunci când vine vorba de ipocrizia structurilor europene.

  Tematic

  Rovana Plumb și Dan Nica, propunerile PSD pentru funcția de comisar european
  Moment crucial! Rovana Plumb şi Dan Nica susţin interviuri la Bruxelles
  Comisarii Europei: Rovana Plumb a reușit să primească totuși Transporturile
  Lovitură pentru PSD! Rovana Plumb, blocată de Comisia Juridică din Parlamentul European
  Tagurile:
  Ipocrizie, Bruxelles, Bogdan Chirieac


  Știrile Zilei