14:59 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Rareș Bogdan

  Nucleara: Rareș Bogdan aruncă în aer planurile lui Orban – lucrare contra șefului PNL?

  © Photo: Facebook / Rareș Bogdan
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (78)
  72231

  O cădere a propunerii de guvern la votul de investire ar fi o lovitură pentru Ludovic Orban – și motiv pentru a se cere înlocuirea lui cu un personaj mai agreat de președintele Iohannis… și de ”sistem”

  BUCUREȘTI, 23 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Negocierile pentru asigurarea susținerii viitorului Guvern Orban la investitură au luat ieri o turnură favorabilă liderului liberal. Liderii ALDE și UDMR au acceptat să susțină, chiar dacă asta va însemna să voteze alături de oamenii lui Traian Băsescu din PMP.

  Dar, cele două partide au condiții pe care le-au pus clar lui Ludovic Orban – ALDE a cerut menținerea SIIJ și a cotei unice de impozitare, iar UDMR a cerut păstrarea sistemului de vot într-un singur tur pentru primari.

  ”Nucleara” avea să explodeze spre seară când, în ciuda asigurărilor oferite de președintele PNL partidelor pentru susținerea în Parlament, prin-vicepreședinte PNL, Rareș Bogdan, a declarat exact ce NU doresc ALDE și UDMR!

  ”Secția de investigare a magistraților o vom desființa, vă spun din start: vom desființa secția de magistrați!”, a spus Rareș Bogdan la RTV, completând ”Este una dintre marile probleme care ne-a generat acest MCV catastrofal 10 ani de zile”.

  Iar ca să fie tacâmul complet, Rareș Bogdan s-a referit și la alegerile pentru primari – problema UDMR!

  ”Alegerile pentru primari, în două tururi de scrutin”, a declarat ferm Bogdan, continuând cu tupeu maxim - ”Sunt absolut convins că atât domnul Tăriceanu, cât și domnul Kelemen Hunor sunt responsabili și vor ști că trebuie să acorde votul de învestitură unui Guvern Orban care să ducă România exact acolo unde îi este locul, în rândul țărilor civilizate”.

  Cert este că azi Ludovic Orban va trebui să explice această atitudine a ”adjunctului” său. O schimbare explicabilă… doar într-un singur fel: se dorește eșecul lui Orban!

  Reamintim că mâine se împlinește termenul constituțional când premierul desemnat trebuie să prezinte formula guvernamentală – și să se decidă agenda investirii cabinetului. Ori, în atare condiții, declarația lui Rareș Bogdan aruncă totul în aer.

  Să fie vorba de o inițiativă a lui, personală – sau de o lucrare cu ”învoire”? Și cu ”spate” asigurat? O eventuală cădere a propunerii de guvern la votul de investire ar fi o lovitură pentru controversatul Ludovic Orban – și motiv pentru a se cere înlocuirea lui cu un personaj mai dinamic – și mai agreat de președintele Iohannis… și de ”sistem”.

  Adică, o ”lucrare” pentru ca Orban să fie înlocuit cu Rareș Bogdan. Din informațiile noastre, se pune la cale o asemenea strategie. Vom reveni.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (78)


  Știrile Zilei