00:52 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Tragedia Colectiv: Filmul evenimentelor, imagini dramatice (28)
  60751

  ”El a făcut ceva pentru România, deși nu e român - voi, românii care îl contestați, ce ați făcut pentru România?!”

  BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fără îndoială, medicul Raed Arafat este una dintre cel mai remarcabile figuri ale ultimilor 20 de ani. Este palestinianul care a reconstruit sistemul de urgență al României, de medicină de intervenție.

  Ori, ca orice om cu realizări – devine în România o țintă. Prima acțiune de proporții a fost în 2012, când (atot)puternicul președinte Traian Băsescu a încercat să-l doboare – iar sistemul protejat de el să preia ”afacerea”. De fapt, să transforme sistemul de intervenții de urgență într-o mare afacere.

  Arafat s-a opus privatizării – ori asta deranja! Și deranjează! Spre surprinderea generală, în 2012 populația Capitalei și a câtorva mari orașe a ieșit să-l sprijine pe Arafat – și a fost prima dată când se ieșea pentru un om care nu era implicat în fenomenul politic!

  Atunci, Traian Băsescu a trebuit să cedeze – și a fost începutul sfârșitului pentru fostul președinte, căruia i-au căzut două guverne.

  Acum, liberalii, cu o componentă puternică din vechiul sistem al lui Băsescu – dar și cu recunoscuta apetență pentru preluarea „afacerilor” de la stat – pun din nou la cale doborârea lui Arafat. Se vede asta din declarații, din postări și mesaje pe Internet – dar și din ”lucrarea” cu filmul de la ”Colectiv”.

  Ori, acum este evident că nu câțiva prea puțin cunoscuți ofițeri de pompieri sunt țintă – ci medicul Raed Arafat.

  Pe pagina sa de Facebook, Raed Arafat a postat câteva declarații și comentarii. Chiar dacă sunt sincere și de bun simț, au generat o furtună de comentarii. De la acuzații și celebrul ”la pușcărie”, la recunoașterea realizărilor și meritelor acestui om de excepție.

  La capitolul recunoaștere este de citat declarația jurnalistului Cristian Vasilcoiu, preluată de Agenția DC News: https://www.dcnews.ro/imagini-colectiv-cristian-vasilcoiu-cei-care-l-contestati-pe-arafat-ce-ati-facut-pentru-romania_704071.html ”În 2012 îmi luam cărămizi în cap la proteste, ca ziarist - nu doar eu, ci și mulți alți ziariști”, scrie Vasilcoiu, amintind că ”Erau proteste pentru susținerea lui Arafat”.

  ”Azi Arafat e în corzi”, observă jurnalistul, punând întrebarea cheie: ”Dacă erați voi ăștia nervoși pompieri cum ați fi intervenit la Colectiv?! Ați fi fost mai organizați!?! Nu cred!”.

  Altfel, spune jurnalistul, ”eu țin minte un singur lucru, pe care fie voi l-ați uitat, fie nu l-ați trăit: când exista doar Ambulanța aia veneau când aveau chef. Peste ore”.

  ”Arafat a inventat SMURD și a pus Ambulanța în concurență”, atrage atenția Vasilcoiu, ”Arafat a salvat zeci de mii de vieți, dacă nu chiar sute de mii! Sau chiar milioane. Și nu exagerez”.

  Arafat poate avea păcatele lui, spune jurnalistul, dar, mărturisește el, medicul ”va ajunge sigur în Rai (sau cum îi zice la musulmani)”. Motivul pentru asta nu îl reprezintă doar milioanele de oameni salvați – ci chiar România.

  ”El a făcut ceva pentru România, deși nu e român”, spune Vasilcoiu, aruncându-le în față celor care se lasă manipulați și în atacă pe Arafat: ”Voi, românii care îl contestați, ce ați făcut pentru România?!”.

  O provocare pentru public dar care, în același timp, scoate în evidență un aspect ciudat – chiar degradant! - pentru PNL: nu vin cu argumente profesionale, cu cifre, ci folosesc din nou manipularea opiniei publice, exploatează declarații stupide ale unor martori la tragedie și mai ales imagini dramatice, comentate prin scoatere din context. La asta să ne așteptă, în locul unei alternative cel puțin egală cu Arafat?

  Тема:
  Tragedia Colectiv: Filmul evenimentelor, imagini dramatice (28)

  Tematic

  Film exploziv cu tragedia de la Colectiv ţinut în secret, dat acum la iveală – detalii-şoc
  Scandalul filmului de la Colectiv: Arafat atacă presa acuzând-o că face dezvăluiri pe bani
  Scandalul filmului ascuns de la Colectiv: nici o demisie!
  Adevărul cu privire la filmarea „secretă” de la Colectiv – acolo „a fost o deflagrație”
  Mircea Badea, reacție radicală după filmul ”Colectiv”: ”E mizerabil, exagerat de ticălos!”
  Tagurile:
  Raed Arafat, Colectiv


  Știrile Zilei