01:54 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate la alegerile locale din Chișinău 2019 (47)
  300130

  Băsescu ignoră că moldovenii observă ce se petrece în România, adică văd atât haosul politic și scandalul permanent, jocurile serviciilor secrete și presiunile inadmisibile ale Bruxelles-ului și Washington-ului

  BUCUREȘTI, 6 nov - Sputnik, Evan Răutu. ”Chișinăul trebuie să voteze Andrei Năstase!”, a transmis sâmbătă Traian Băsescu, cel transformat după terminarea mandatelor prezidențiale într-un mare ”unionist”. Transformarea i-a folosit lui Băsescu, voturile moldovenilor care au crezut în sinceritatea lui trimițându-l în Parlament.

  Ulterior, Băsescu a ”dat-o cotită”, nerecunoscându-le moldovenilor meritul major în micul său succes politic, faptul fiind criticat chiar de actanți unioniști de peste Prut.

  Înaintea alegerilor locale de la Chișinău, Băsescu a lansat un apel strident pe Facebook, punând accentul nu pe buna gospodărire a Chișinăului – ci pe povești cu ”proruși”, ”rusofoni” și ”perspectiva Uniunii Europene”. De exemplu:

  ”Nu permiteți, prin neimplicare, ca acest oraș simbol să devină o nouă cucerire a propagandei agresive ruse”, scrie Băsescu, continuând cu o afirmație falsă și jignitoare – ”Nu vă lăsați umiliți de rusofoni, cei care încă visează la vremurile lui Stalin!”. 

  În opinia lui Băsescu ”Ion Ceban este expresia vremurilor trecute, când erați în Uniunea Sovietică, în timp ce Andrei Năstase vă aduce perspectiva spre România, spre Uniunea Europeană, spre prosperitate”.

  Ei bine, problema e că Băsescu ignoră că moldovenii observă ce se petrece în România, adică văd atât haosul politic și scandalul permanent, dar și presiunile inadmisibile ale Bruxelles-ului și Washington-ului.  Cu alte cuvinte, văd clar statul de colonie al României.

  În plus, văd și impostura care domină zona superioară a politicii de la București, personaje care nu aveau ce căuta acolo într-un stat normal.

  În plus, iată o minciună cu care Băsescu se face de râs: ”Andrei Năstase și Maia Sandu au scos Republica Moldova de sub oligarhul Plahotniuc”.

  Serios, Traian Băsescu? Adică nu Rusia a emis mandatul pe numele lui Plahotniuc? Oare nu SIE din România  creatorul lui Plahotniuc, așa cum susțin personalități din România și din Moldova?

  Sorin Ioniță, la Radio France International: ”Serviciile noastre l-au inventat pe Vladimir Plahotniuc. Că el a scăpat din mână după aia nu mai știm. Dar cred că sunt o grămadă de complicități la București, în diplomație, în Ministerul de Externe, la Cotroceni, în servicii secrete”.

  Alina Mungiu Pippidi (”România curată”): ”Democrația de la Chișinău este amenințată serios de câțiva ani, culminând în aceste zile, de un "oligarh", de fapt un băiat de cartier ridicat cu ajutorul crimei organizate din serviciile secrete pe culmile afacerilor și politicii. Unul dintre numele lui (presa zice că are trei pașapoarte, românesc, rusesc și moldovenesc) este Vladimir Plahotniuc și are sau a avut în slujba sa o pletoră de analiști români, inclusiv unii care îl sfătuiesc pe Klaus Iohannis și care sunt responsabili de reacția slabă a șefului statului în apărarea democrației de la Chișinău”.

  Sabin Orcan (Newsweek): ”Domnul Plahotniuc este agent al Serviciului de Informații Externe, adică serviciul de spionaj al României, a fost racolat de serviciul de spionaj al României”.

  În acest context, cine să se mai ia după Băsescu și să creadă că e corect ceea ce recomandă: ”Votați pentru Andrei Năstase, pentru că asta este alegerea corectă și necesară astăzi”?!

  Sau poate dorea fostul președinte să deschidă Cutia Pandorei? O mișcare securist-diversionistă specifică?...

  Din păcate pentru Băsescu, Chișinăul nu-l mai bagă în seamă – și nu a votat nici politic, nici bazat pe minciuni și intoxicări specifice fostului președinte – ci a ales un gospodar.

  Rezultatul alegerilor de duminică spune totul – inclusiv despre credibilitatea lui Traian Băsescu la Chișinău.

  Тема:
  Rezultate la alegerile locale din Chișinău 2019 (47)
  Tagurile:
  Vlad Plahotniuc, alegeri, Moldova, Andrei Năstase, Ion Ceban, Traian Băsescu

  Știrile Zilei