01:19 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Alegeri prezidențiale în România

  Viorica Dăncilă a impresionat, cifre și reacții de excepție! Succes total, Iohannis… praf!

  © AP Photo / Alexandru Dobre
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  2391313

  Presa a fost impresionată de marea conferință a Vioricăi Dăncilă și de detaliile neobișnuitei întâlniri – iar comparația îl distruge pe Iohannis

  BUCUREȘTI, 20 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mai multe publicații au scos în evidență recordul stabilit de Viorica Dăncilă în politica românească. E vorba de conferința de presă susținută de candidata PSD la prezidențiale, un demers unic până acum.

  Viorica Dăncilă a vorbit nu mai puțin de 145 de minute, timp în care a răspuns la 250 de întrebări, scrie mass media română.

  Întrebările, majoritatea dure, multe dintre ele chiar agresive sau de-a dreptul răuvoitoare, au fost puse de 50 de jurnalişti.

  Presa a fost impresionată și de alte detalii – Viorica Dăncilă a vorbit liber, fără pauză, fără a impune o anumită ordine – și a rezistat acestui veritabil asalt al presei stând tot timpul în picioare!

  Un adevărat tur de forță pentru oricine! Să mai menționăm alte aspecte: Viorica Dăncilă nu i-a permis purtătorului de cuvânt Valeriu Steriu să oprească vreo întrebare, chiar dacă acestea nu aveau vreo legătură cu campania, sau erau pur și simplu puse pentru a o prinde pe picior greșit; cu toate acestea, Dăncilă a răspuns la aproape toate întrebările, chiar la cele mai incomode și periculoase electoral (de exemplu, cele despre Liviu Dragnea); în fine, Dăncilă a greșit răspunsul la o una sau două întrebări.

  Asta înseamnă un procentaj de peste 99% răspunsuri corecte în condițiile unei conferințe maraton, a unei prese cel puțin agresive, uneori ostilă, și a tensiunii campaniei, în care orice greșeală o putea scoate definitiv în afara unui joc în care Viorica Dăncilă pornește cu șansa a doua.

  ”La sfârșit, Viorica Dăncilă a dat senzația că o mai putea ține așa ore întregi”, a declarat impresionat cunoscutul realizator Mircea Badea, altfel un critic al fostului premier.

  Mai mult, Viorica Dăncilă a lansat ulterior, la ”Sinteza zilei” o provocare: ”Vreau să devină un obicei”, referindu-se la această formulă de conferință maraton, cu regim de asalt liber al presei.

  Presa face și comparația cu ”dezbaterea” lui Iohannis, la care doar nouă persoane au pus așa zise întrebări, toate prietenoase, unele chiar niște sugestii; în plus, presa remarcă și că Iohannis a stat jos, relaxat, a luat o pauză, a dictat ordinea întrebărilor și ritmul discuțiilor.

  De precizat și că au fost invitați doar anumiți jurnaliști, selectați doar după criteriul atitudinii prietenoase față de Iohannis, asta în timp ce Dăncilă a avut curajul de a înfrunta toată presa, indiferent de nivelul de ostilitate demonstrat în timp.

  După această întâlnire Iohannis a fost făcut praf chiar de oameni de presă care l-au susținut în timp, dar acum au fost nemulțumiți de felul în care a regizat simulacrul de dezbatere – și de felul în care a răspuns – sau a evitat să răspundă.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dezbatere


  Știrile Zilei