02:18 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Participarea premierului Viorica Dăncilă la lucrările Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România – ACoR

  Analist: „Aseară, Viorica Dăncilă a demonstrat că TREBUIE să fie președintele României!”

  © Photo : Guvernul României
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  11550201

  ”Dăncilă ar putea întrerupe linia aroganței și suficienței așa zișilor bărbați politici de dreapta, de tip Iohannis sau Băsescu, niște atârnători la stat cu averi dubioase, cu dosare camuflate de o justiție pe care au folosit-o ca armă politică”

  BUCUREȘTI, 20 nov - Sputnik, Evan Răutu. Conferința maraton a Vioricăi Dăncilă a impresionat mulți oameni de presă și analiști politici, primul candidat femeie ajuns în finala alegerilor pentru președinția României primind aprecieri pozitive.

  Dăncilă a surprins prin anduranță și stăpânire de sine, dar și prin capacitatea de a rezista unei veritabile canonade a unei prese agresive, care s-a năpustit asupra unei presupuse victime sigure, spune analistul Sputnik Dragoș Dumitriu.

  Nu a fost așa, au remarcat analiștii, Viorica Dăncilă nu s-a încurcat și nu a ocolit întrebările. 

  ”Prin această conferință neobișnuită Viorica Dăncilă a demonstrat că trebuie să fie președinte”, spune analistul Sputnik Dragoș Dumitriu, iar argumentul său ”este că România are nevoie de cineva cu onestitatea, curajul răspunderii și respectul față de opinia publică de care a dat dovadă aseară Viorica Dăncilă”.

  Dumitriu consideră că ”prea mulți aroganți și pretinși atoateștiutori au fost în fruntea statului, prea mulți care au tratat cu dispreț suveran opinia publică – și uite unde s-a ajuns, la o mentalitate de colonie”.

  „În 30 de ani de presă și politică i-am cunoscut pe mai toți șefii de stat și de guvern, parlamentari importanți și miniștri”, spune Dumitriu. ”Involuția clasei politice este tragică, iar asta s-a realizat pe fondul intereselor străine ca România să fie prost condusă – dar și datorită aroganței și suficienței celor ce au ajuns la putere”.

  Micuța doamnă Dăncilă ar putea fi o schimbare în bine, spune Dragoș Dumitriu, ”ar putea întrerupe linia aroganței și suficienței așa zișilor bărbați politici de dreapta, pro-occidentali, de tip Iohannis sau Băsescu, în realitate niște atârnători la stat cu averi făcute dubios, cu dosare camuflate de o justiție pe care au folosit-o ca pe o armă politică”.

  ”Viorica Dăncilă a arătat tuturora că o femeie NU cedează în fața unei mulțimi gata să o linșeze, ca imagine, desigur, că are responsabilitatea răspunsurilor directe, față în față ci orice ziarist, nu prin interpus, nu prin filtre de selecție și protecție – într-un cuvânt a arătat că e peste orice om politic al momentului din punct de vedere al curajului, ori așa ceva NU e de pierdut, ci de votat”, a spus analistul Sputnik.

  Analistul Sputnik mai atrage atenția și că Dăncilă a fost primul șef de guvern care a apărat cu înverșunare România la Bruxelles, ”în timp ce liderii români stau cu spinarea plecată acolo – în frunte cu Klaus Iohannis… sau chiar să-și atace țara”. 

  Reamintim că Sputnik a desemnat-o pe Viorica Dăncilă ”Omul politic al anului Centenarului” - iar evident presa a spus imediat că e ”omul rușilor”.

  ”Să fim serioși, judecând drept mai curând Iohannis ar putea fi ”omul rușilor”, pentru că relația lui e cu Germania, principalul colaborator al Rusiei în UE, iar guvernul lui Iohannis și grupul lui politic fac ceea ce vor străinii, deci inclusiv rușii – desființează ordonanța 114 și anulează suprataxarea la exploatarea resurselor, de exemplu, îmbogățind firmele străine, inclusiv cele rusești care au interese aici”, arată Dragoș Dumitriu.
  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Viorica Dăncilă a făcut față unui test în direct: ce răspunsuri FULGER a dat
  Viorica Dăncilă face cea mai inteligentă mutare, îi anulează dezbaterea lui Iohannis
  Băsescu, palmă pentru Iohannis, recunoaștere pentru Viorica Dăncilă!
  Viorica Dăncilă – nou anunț despre MUTAREA de ultimă oră, precizări importante
  Tagurile:
  România, Preşedinte, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei