17:08 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  30293335

  Titus Corlățean: ”A existat o acțiune a sistemului de putere ilegitimă din România, care practic a tranzacționat interesele de stat ale țării noastre în beneficiul unor interese de grup”

  BUCUREȘTI, 23 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Am decis să-l convocăm săptămâna viitoare la Senat pe Ludovic Orban în urma declarațiilor sale scandaloase, care dezvăluie adevăratul motiv al schimbării prin trădare a guvernului PSD, în octombrie”, a declarat pentru DC News senatorul Titus Corlățean.

  ”Domnia sa va fi convocat pentru a da explicații detaliate în legătură cu operațiunea de partid, pe care a mărturisit-o în discursul său de la Zagreb”, precizează senatorul. ”Din această mărturie, înțelegem că interesul principal al liderilor PPE, ai celor de la Bruxelles și de la București, a fost să obțină o majoritate NELEGITIMĂ în Comisia Europeană”.

  Fostul ministru de Externe subliniază gravitatea demersului și a operațiunii politico-lobbyste dezvăluite de Ludovic Orban.

  ”Aceste declarații șocante și scandaloase ne spun, de fapt, că a existat un blocaj deliberat la Bruxelles, din partea liderilor PPE din Parlament și din Comisia desemnată, precum și o acțiune a sistemului de putere ilegitimă din România, care practic a tranzacționat interesele de stat ale țării noastre în beneficiul unor interese de grup”, arată Titus Corlățean.

  Așa cum a arătat și analiza Sputnik, pare a fi o legătură între acțiunea de acum a lui Orban - în interesul străin de România – și aberanta plângere de trădare depusă de acesta contra premierului Dăncilă.

  ”Mă întreb dacă nu cumva acuzațiile dlui Ludovic Orban, făcute în urmă cu un an, când a denunțat premierul în funcție, adică pe dna Viorica Dăncilă, de înaltă trădare pentru o relație cu un partener strategic, nu ar fi pe deplin justificate chiar în cazul său?”, spune Corlățean, precizând că procurorii DIICOT au respins acuzațiile de atunci ale lui Orban.

  În schimb, spune Titus Corlățean, la ora actuală, după declarațiile de la Zagreb, ”cred că ar fi pe deplin justificată cercetarea infracțiunii de înaltă trădare a intereselor României în beneficiul unui grup cu componență internă și externă, comisă de Ludovic Orban”.

  ”În consecință, îl vom convoca pe premier la Senat pentru a sta la dispoziția senatorilor și a ne oferi date relevante cu privire la această afacere de tranzacționare politică scandaloasă”, a declarat senatorul PSD Titus Corlățean pentru DC NEws.

  Așa cum am anticipat, scandalul devine internațional – și iată că acum capătă și valențe oficiale. Reamintim că în spațiul public au apărut acuze directe privind implicarea străină în acțiunea care a dus la căderea guvernului României, condus de Viorica Dăncilă.

  Știrile Zilei