19:50 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Ingrid Mocanu

  Ingrid Mocanu, despre Diaspora: ”Nu m-ar deranja dacă nu ar fi autosuficiență și aroganță”

  © Photo : Facebook / Ingrid Mocanu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  2821131

  ”Haideți să terminăm cu adulația la adresa unora care nu trăiesc în condițiile ”mizerabile” care i-au determinat pe ei să plece”

  BUCUREȘTI, 23 nov - Sputnik, Evan Răutu. Ingrid Mocanu rămâne același spirit liber – având deseori intervenții publice ”contra valului” – iar acum a refuzat să se implice în bătălia politică. Acum, pe fondul unei atenții speciale acordate românilor care trăiesc în străinătate, cunoscuta avocată spune în față că se exagerează cu acest tratament preferențial – iar mulți din Diaspora nu-și cunosc lungul nasului.

  ”Diaspora este acea parte a cetățenilor români care NU trăiesc în România”, spune Ingrid Mocanu, detaliind: ”Nu plătesc taxe și impozite în România, merg la spitale în străinătate, își duc copiii la școli în străinătate și beneficiază de autostrăzi în străinătate”.

  În același timp, ei sunt judecați de judecători independenți, ”netimorați de DNA, din țările de adopție și contribuie la fondurile de pensii ale țărilor lor de reședință”.

  ”Sigur, ne bucurăm pentru ei, au ales să își ducă viața în condiții mai bune”, scrie Ingrid Mocanu punctând: ”Dar de aici până la a ne privi cu superioritate pe noi, cei care ne ducem zilele aici și a ne ”da lecții” de vot e cale lungă”.

  Unul dintre punctele slabe – de unde și manipularea, este influența majoră a internetului, din care rezultă și arogantul ”știm noi!...”.

  ”Informarea lor ”dă pă net” nu m-ar deranja dacă nu ar fi prilej de autosuficiență și aroganță”, spune deschis avocata – care nu se referă la ”toți, dar ”aceia”... care știu totul mai bine decât noi toți, care suntem ”proști””.

  Întrebarea de baraj este „Cu cine seamănă astfel de indivizi?” – și, subsecvent, ”Ce candidat se potrivește cu ei? Superior și suficient? Da, acela...”, scrie Ingrid Mocanu.

  Și, atenție la un fragment de logică și cunoaștere juridică, pe care ar trebui să-l analizeze cei î măsură să ia decizii:

  ”Nu vreau să le interzicem dreptul la vot (deși, în cea mai mare parte a țărilor civilizate se votează doar în țările de origine) dar haideți să terminăm cu adulația la adresa unora care nu trăiesc în condițiile ”mizerabile” care i-au determinat pe ei să plece, în loc să rămână aici, cu noi, să încercăm toți să schimbăm ceva”, scrie Ingrid Mocanu.

  Concluzia avocatei este ”din clasici”: ”Mai ușor cu elogiile și lecțiile de democrație pe scări!”.

  De menționat că, în aceeași postare, Ingrid Mocanu a dat exemplul unei țări occidentale care dă un exemplu la care ar trebui să ne gândim mai mult:

  ”Lega Nord, partidul lui Salvini, catalogat de UE drept "extremist" (în realitate, doar naționalist) conduce detașat în Italia, coaliția de centru dreapta având peste 50% din voturile cetățenilor italieni”, scrie Ingrid Mocanu, arătând că se poate și altfel, dincolo de ”autosuficiența și aroganța lui ”acela””.
  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  diaspora, Ingrid Mocanu


  Știrile Zilei