12:22 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Drapelele statelor NATO

  ”Cu josul în sus”: Expert - de ce Rusia este percepută drept o amenințare pentru NATO

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  19541

  Ministrul britanic al Apărării a numit Rusia o „adevărată amenințare” pentru NATO. Expertul militar Viktor Litovkin a explicat pentru radio Sputnik ce înseamnă această de declarație.

  CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Rusia reprezintă un ”real pericol” pentru NATO, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, în cadrul dezbaterilor electorale care au avut loc la Royal Joint Defense Research Institute RUSI, informează radiosputnik.ria.ru.

  "Exista o amenințare reala din partea Rusiei, de exemplu, pentru NATO. Rusia, pas cu pas, milimetru cu milimetru, ne testează fermitatea", a declarat ministrul citat de RIA Novosti.

  Potrivit lui Wallace, Rusia folosește parțial Ucraina în acest scop, punând în aplicare metoda războiului hibrid.

  Ministrul britanic a îndemnat Alianța Nord-Atlantică, Uniunea Europeană și țările care fac parte din comunitatea serviciilor speciale Five Eyes (SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă) să preia situația sub controlul său și „să-i dea Rusiei un răspuns hotărât”.

  Expertul militar rus Viktor Litovkin consideră că astfel de vorbe nu merită a fi luate în serios.

  "Acest lucru vorbește despre boala mentală de care suferă ministrul britanic al Apărării. Rusia nu amenință pe nimeni, nu se apropie de granițele NATO - din contra, NATO se apropie de granițele Rusiei și desfășoară trupe importante acolo. Iar discuțiile despre faptul că Rusia ar amenința pe cineva sunt o tentativă de a pune totul cu josul în sus, de a schimba cauza și efectul. NATO a bombardat Iugoslavia, a invadat Irakul, Afganistanul, Libia. Unii membri NATO sunt prezenți până acum ilegal în Siria, furând petrolul sirian. Rusia nu a procedat niciodată și nu va proceda în acest mod. Iată de ce ei bagă în sperieți populația Europei, după care pompează din ei bani pentru achiziționarea de arme americane, creează o atmosferă de frică - astfel este mai ușor să ții populația sub control”, a declarat Viktor Litovkin la radio Sputnik.

  Tematic

  Germania cedează în fața SUA: crește cheltuielile cu apărarea înainte de summit-ul NATO
  NATO va declara spațiul cosmic “o nouă sferă operațională” a Alianței
  Putin: SUA își vor revizui relațiile cu aliații din NATO
  Dezvăluire: de ce NATO cheltuiește pe apărare de douăzeci de ori mai mult decât Rusia
  Moscova, îngrijorată de planurile NATO pentru spațiul cosmic
  Răspuns în forță pentru NATO: Rusia a finalizat înarmarea cu rachetele „Iskander-M”
  Miniștri de Externe ai NATO vor discuta despre Rusia și ascensiunea Chinei
  Tagurile:
  Rusia, NATO


  Știrile Zilei