07:03 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  US Visa

  Expert rus, despre “războiul vizelor” al SUA: Nu se mai pot opri

  © Fotolia / weim
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  352140

  Autoritățile americane nu au eliberat vize delegației Trezoreriei Federale a Rusiei și șefului unui departament al MAE. Într-o emisiune la radio Sputnik, expertul Dmitryi Solonnikov a explicat ce vrea, în opinia lui, să obțină Washingtonul.

  BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. SUA au refuzat din nou să elibereze vize de intrare unor cetățeni ruși. De această dată este vorba de membrii delegației Trezoreriei Federale și directorul departamentului MAE de la Moscova, responsabil pentru relațiile cu conaționalii din afara țării, Oleg Malghinov.

  Delegația Trezoreriei trebuie să ajungă pe 3 decembrie la Washington, unde urma să participe la conferința Institutului Internațional pentru reglementarea profesiei de audit. Angajatul MAE urma să viziteze Forumul Tineretului de la New York, desfășurat pe 28-29 noiembrie.

  Ambasada rusă de la Washington a menționat că SUA limitează în mod constant circulația persoanelor oficiale din Rusia și torpilează cele mai importante negocieri.

  Mai devreme, SUA refuzase să elibereze vize pentru 18 membri ai delegației ruse care intenționau să participe la sesiunea ordinară a Adunării Generale a ONU la New York. După acest gen de acțiuni ale autorităților americane, Moscova a declarat că Washingtonul a declanșat „un război al vizelor”.

  Într-o emisiune la radio Sputnik, directorul Institutului Dezvoltării Moderne a Statului, Dmitryi Solonnikov, a remarcat că Washingtonul, manifestă, de fapt, o dorință de a marginaliza Moscova.

  “Rusia, desigur, trebuie să participe la conferințele internaționale, în cadrul cărora se discută o problemă importantă - monitorizarea mișcării capitalului global. Însă Rusia este exclusă din acest format. SUA dispun de o astfel de posibilitate, s-au obișnuit să dirijeze procesele globale și nu se mai pot opri. Toată lumea spune acolo că își dorește contacte cu Rusia, însă doar în condițiile înaintate de americani - odată ce Rusia va recunoaște hegemonia SUA și va accepta toate condițiile impuse, vor exista imediat și relații pozitive...”, a spus Dmitryi Solonnikov.

  Tematic

  Erdogan: Nu vom cere permisiunea SUA dacă vom decide să cumpărăm avioanele rusești
  Rusia: răspunsul la posibila retragere a SUA din Tratatul privind spaţiul aerian deschis
  SUA speră că Rusia și Ucraina vor cădea la pace
  Reacțiile Rusiei și SUA la demiterea Guvernului Sandu
  SUA au plătit Rusiei 4 miliarde dolari pentru a-și trimite oamenii în spațiu
  SUA, principala piață de desfacere a gloanțelor civile rusești
  Sondaj șoc: germanii vor mai puțină SUA și preferă apropierea de Rusia
  Tagurile:
  vize, Rusia, SUA


  Știrile Zilei