08:46 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  150351

  Ciolacu a venit cu o propunere interesantă care vizează Congresul PSD și care, dacă e jucată corect, poate regenera partidul

  BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pe măsură ce apare în mai multe emisiuni, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, marchează o vizibilă evoluție – și vine cu idei noi.

  Astfel, aseară, la TVR, Ciolacu a venit cu o propunere interesantă care vizează Congresul PSD și care, dacă e jucată corect, poate regenera partidul.

  Ideea lui Ciolacu este candidatura în sistem ”moțiune”, adică fiecare candidat la președinția partidului trebuie să se prezinte cu o platformă - program politic și echipă.

  ”Poate o să promovăm și noi la Congres această idee de a veni cu candidaturi pe moțiuni”, a spus Ciolacu, explicând – ”fiecare să prezinte programul și o echipă - și viitorul partidului”.

  Această propunere o vom discuta în Biroul Permanent, a precizat deputatul Marcel Ciolacu.

  Consecvent, Ciolacu a jucat tot rolul celui care nu s-a decis dacă va candida la șefia partidului ”voi lua decizia după sărbătorile de iarnă", când o să vorbească și cu familia lui pe această temă.

  Pe de altă parte, Ciolacu își dorește o conducere a PSD ”mult mai deschisă”, explicând că ”la viitorul CExN vor fi invitați și primarii și președinții de CJ, chiar dacă lucrările vor dura mai mult”.

  ”Sunt convins că, implicându-se și colegii din teritoriu, atunci șansele de a lua decizii greșite se reduc substanțial”, a declarat Marcel Ciolacu.

  După cum s-a anunțat, Congresul PSD va avea loc ”până pe” 29 februarie 2020, iar deocamdată nu s-au anunțat candidați la președinția partidului.

  Tagurile:
  Marcel Ciolacu, candidați, Preşedinte, PSD, Congres


  Știrile Zilei