02:43 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  31674184

  ”Este imperioasă nevoie din partea civililor anti-PSD să-l demonizeze preventiv, din timp, să-l tăvălească, terfelească, să reintre direct fezandat în jocul politic”

  BUCUREȘTI, 12 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aparent un moment al circului întreținut de Iohannis pentru a masca problemele guvernării, neîndeplinirea unor promisiuni și gafele oamenilor săi,  gestul comis împotriva lui Adrian Năstase are, de fapt, o altă explicație.

  În opinia sociologului și analistului Mirel Palada, ”retragerea decorației lui Adrian Năstase are o logică foarte rațională, electorală”.

  ”AN-ul (Adrian Năstase, n.n.) este unul din personajele cele mai redutabile din peisajul politicii românești”, subliniază Palada. ”Indiferent cît s-au chinuit securiștii să-l elimine, să-l demonizeze, el reprezintă în continuare una din cele mai pertinente voci publice ale momentului”.

  Ori, pe fondul lipsei unor oameni politici de clasă, dar și al nevoii acute a PSD de un lider puternic, devine evident pericolul pe care-l reprezintă Adrian Năstase.

  ”Dacă faci un scurt inventar al liderilor PSD, îți dai seama că Adrian Năstase reprezintă o soluție foarte pertinentă pentru revigorarea partidului, după seria de eșecuri de care a avut parte în ultimul timp, datorate îndeosebi slabei resurse umane”, arată Mirel Palada.

  Mai mult, Mirel Palada atrage atenția că anul viitor, Adrian Năstase ”scapă de interdicția de a participa la viața politică a României”.

  ”Sunt semne clare că ar putea fi unul din asseturile importante ale revigorării PSD”, afirmă cunoscutul sociolog, care consideră că, din acest motiv, ”este imperioasă nevoie din partea civililor anti-PSD să-l demonizeze preventiv, din timp, să-l tăvălească, terfelească, să reintre direct fezandat în jocul politic”.

  Cu alte cuvinte, retragerea înaltei decorații – ”face parte din acest plan elaborat de neutralizare a unui puternic adversar politic”.

  ”Nimic nu e întâmplător, pufoșilor”, încheie Mirel Palada, în stilul său direct și ironic.
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Adrian Năstase


  Știrile Zilei