02:46 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  9387264

  Analist: ”În timp ce presa românească îl elogiază, mass-media occidentală îl ia peste picior pentru lipsa lui de contur și de demnitate”

  BUCUREȘTI, 12 dec - Sputnik, Evan Răutu. Multe reacții dure după decizia lui Iohannis de a retrage decorații unor foști demnitari, în frunte cu Adrian Năstase, considerat unul dintre cei mai valoroși premieri – și liderul politic ce și-a asumat dificultățile aderării la NATO și UE.

  Una dintre cele mai vehemente reacții le-a avut editorialistul ”Q Magazine”, politologul și teologul Bogdan Duca.

  Duca remarcă un aspect: ”Klaus Iohannis a retras distincțiile doar cetățenilor români”. Pentru cetățenii străini ”nu a avut nici curajul și, evident, nici demnitatea”, scrie analistul, care se dezlănțuie:

  ”Acest personaj, servil ca un chelner pe la marile cancelarii și care își compensează retardul intelectual și frustrările personale printr-un ego expandat, pe care în timp ce presa românească îl elogiază, mass-media occidentală îl ia peste picior pentru lipsa lui de contur și de demnitate, nu are nici măcar curajul de a se lega de niște "foști" compromiși de pe afară, cum e un Berlusconi”.

  Reamintim că fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat de justiția italiană – și inculpat în mai multe dosare.

  ”Ce tristă țară e aia care poate vota cu 66,6% (ce cifră!) o nulitate arogantă ca președinte pentru două mandate...”, conchide analistul Bogdan Duca, în postarea sa de pe Facebook.
  Tagurile:
  Retragere, Distincții, Bogdan Duca, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei