22:04 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  3604270

  Arafat: ”Eu am fost mereu ținta unor atacuri, nu am o comunicare politică - nu sunt membru de partid, am apărut pe afișele tuturor partidelor, cu excepția UDMR”

  BUCUREȘTI, 13 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Luat ca țintă - mai mult sau mai puțin fățiș - din toate zonele puterii – de la nivelul președintelui, al premierului, al ministerului de Interne, al parlamentarilor PNL și USR, Raed Arafat a fost, mai nou, și victima unei agresiuni.

  Toate par a avea legătură cu o campanie prin care se urmărește ceea ce spunea chiar agresorul său de ieri: ”Demisia, atât dorim, demisia”, repeta cel care l-a agresat verbal, un așa zis ”protestatar”.

  Cu toate acestea, aseară, la România TV, invitat de reputatul jurnalist Victor Ciutacu, doctorul Arafat a dat o lecție de curaj și responsabilitate, conștient fiind de marele interes care există pentru îndepărtarea sa.

  ”Încerc să înțeleg niște lucruri, că există niște interese în spate”, spune Arafat. ”Eu am fost mereu ținta unor atacuri - nu e victimizare, e realitate!...”.

  În privința așa ziselor ”audituri”, Arafat subliniază: ”Să nu creadă cineva, vreodată, că nouă ne este frică să fim auditați”.

  ”Eu am cerut, în trecut, audituri din alte părți - am cerut audit din SUA, am fost auditați tehnic, nu financiar - eu nu sunt ordonator de credite! - am avut audituri din Finlanda, Franța”, a precizat Arafat.

  Totodată, doctorul a punctat un aspect esențial: ”Noi suntem structură fără personalitate juridică”. Adică, explică doctorul, ”eu nu pot să spun cuiva ca să câștige cineva o licitație, pentru că poate să mi se facă dosar și să ajung la DNA”.

  Pe scurt, conchide doctorul în privința auditurilor vehiculate de liberali ca o „amenințare” – ”noi nu ne-am ascuns, am cerut să fim auditați - noi am fost controlați de Curtea de Conturi”.

  ”Poate să mă dea afară cine dorește”, lansează Arafat ca o provocare, cerându-le celor ce vor asta curaj și responsabilitate: ”Dacă se dorește să plec, să își asume cineva să mă dea afară”.

  ”Eu o să fac o conferință de presă unde am să spun unde era sistemul când l-am preluat, unde îl las și ce urma să fac”, a spus Arafat, punctând din nou: ”Eu nu am nimic nici cu ministrul, nici cu premierul”.

  Despre legăturile și simpatiile sale politice, doctorul dă un răspuns ferm: ”Eu nu am o comunicare politică - eu nu sunt membru de partid, am apărut pe afișele tuturor partidelor, cu excepția UDMR”.

  Iar ca o concluzie a ”lecției”, doctorul Raed Arafat spune clar: ”Eu nu sunt etern, nu sunt bătut în cuie, pot fi schimbat dar cineva… să își asume!”.  

  Tematic

  Raed Arafat CONFIRMĂ implicații politice în scandalul filmul de la Colectiv
  Filmarea ascunsă de la Colectiv se lasă cu o plângere penală împotriva lui Arafat
  Scandalul Arafat, provocare: ”Românii care îl contestați, ce ați făcut pentru România?”
  Știrea nopții: ”Raed Arafat va fi executat”, ”Iohannis vrea să îl dea afară din Guvern!”
  Bătălia săptămânii: DEMITEREA lui Arafat. Ponta confirmă: ”6 MILIARDE de euro în joc!”
  Olguța sare în apărarea lui Arafat și îl umilește pe Rareș Bogdan, ”mitocanul politicii”
  Tagurile:
  Raed Arafat


  Știrile Zilei