17:09 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  96780

  ”Când nu faci nimic în viaţă, vrei să arăţi că ai făcut mult. Dar tot nimic a ieşit, a consolidat temelia nimicului”

  BUCUREȘTI, 20 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum am comentat anterior, asocierea cu cartea „Omagiu” editată pentru Ceaușescu în 1978 este în defavoarea lui Iohannis.

  Președintele României Socialiste și-a tipărit realizările – concrete și absolut impresionante, nu numai ca număr, un record inegalabil în istorie – în doar 688 de pagini; președintele României capitaliste a avut nevoie de 833 de pagini, în condițiile în care nu e clar CE anume a realizat concret.

  De altfel, cei mai cunoscuți jurnaliști de investigații critică și ironizează bilanțul ”Omagiu” al mandatului Iohannis – și vom prezenta câteva dintre aceste opinii. Începem cu Sorina Matei, cunoscuta jurnalistă de investigații și realizatoare TV.

  Cunoscută pentru ascuțimea peniței dar și pentru acribia cu care urmărește subiectele, Sorina Matei este extrem de ironică și critică la adresa bilanțului prezentat de Iohannis după primul an de guvernare.

  ”Mizeria aia de bilanţ al Nimicului lui Maus e o maculatură care cuprinde aşa: primele 4 pagini goale+329 poze cu el bineînţeles+1285 de linkuri+ şi-a copiat copy paste şi agenda şi toate decretele şi comunicatele şi discursurile şi sesizările la curte şi-au ieşit 833 de pagini”.

  Sorina Matei e ”impresionată” de modul de prezentare, îi aduce aminte de… copilărie, de grădiniță!

  ”Maus și-a făcut bilanțul nimicului cu poze. Ca la grădiniță. Cum sunt cărțile de colorat. Și-a pus poze maaaari ca să umple paginile, să fie mai multeeee, să zică și el că a făcut ceva. #DeciDoamneFerește!”

  În privința declarației dată ieri de Iohannis, în care a prezentat și sintetizat bilanțul, Sorina Matei e la fel de dură: ”Maus și-a făcut bilanțul nimicului - l-a terminat în 10 minute vorbind singur și adunând la el și ce e în Constituție și ce-au făcut alții într-o salată totală de alternative facts”.

  ”Apoi cică l-a transformat în 800 de pagini de cuvinte pe care îi e lene să le mai mestece, că le pune pe site și un CD ceva. Și-a-nchis. Beton! Bine, pa și pusi!

  Alte reflecții ale jurnalistei pe parcursul declarației de la Cotroceni.

  - ”Maus cică a urmărit în primul mandat dreptul la identitate și dezvoltare spirituală. Șamani, nimic?”

  - ”La bilanțul nimicului, Maus spune că el a oprit OUG13/ fals, au retras-o ăia, a oprit amnistia și grațierea/ care nu a existat și a oprit Codurile/ pe care le-a oprit CCR”.

  - ”Și a băgat votul prin corespondență, pe care l-a băgat Guvernul”.

  - ”Stai măi că-și face Maus bilanț la nimic. Cică a consolidat temelia nimicului”.

  - ”La bilanțul nimicului, Maus zice la proști că a fost activ. A muncit 39 de zile din 4 luni. Restul a fost în vacanță, concediu, golf și tenis”.

  Concluzia jurnalistei este în conformitate cu observațiile citate: ”Când nu faci nimic în viaţă, vrei să arăţi că ai făcut mult. Dar tot nimic a ieşit”.

  Tematic

  NUCLEARA arestării șefului serviciului secret: ”Fost premier implicat, Iohannis știa”
  Teodorovici, neiertător cu Orban și Iohannis: ”Guvernul meu a devenit Guvernul kamikaze”
  Pleșoianu, mai incendiar ca oricând: îi face praf pe Iohannis, Orban, Tăriceanu și Ciolacu
  Adrian Năstase l-a călcat în picioare pe Iohannis, care nu are replică, sunt probe clare!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis


  Știrile Zilei