02:29 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1591891

  ”Eu am făcut o plângere la CEDO pentru a-l doilea dosar, în care se cere anumite clarificări din partea Guvernului… poate era nevoie să existe o anumită coincidență în zona asta”

  BUCUREȘTI, 3 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Confirmare în direct făcută aseară la România TV de fostul premier Adrian Năstase, în dialogul cu Victor Ciutacu.

  ”Am trecut într-o altă fază, am făcut plângere, vom ajunge în instanță”, a Adrian Năstase referindu-se la decizia lui Iohannis de a-i retrage decorația primită acum 17 ani. ”A fost un gest discreționar, a te raporta la ceea ce s-a întâmplat acum 12 ani, e absolut aberant - mi se pare un gest absolut meschin”.

  Năstase crede că o instanță (de contencios) sau Curtea Constituțională vor ”trebui să decidă” - și l-a ironizat pe Iohannis:

  ”Pentru cei care nu sunt în stare să judece singuri, ar trebui introduse niște grile, niște criterii, câteva lucruri care să-i ajute în situații în care sunt oarecum confuzi”, a spus Năstase.

  Adrian Năstase consideră că Iohannis s-a enervat din cauza atenției pe care invitații de la recepția omagială i-au acordat-o – ”asta l-a enervat pe Klaus Iohannis, au venit oamenii să discute cu mine la recepția de la Cotroceni, să mă salute”.

  Pe de altă parte, președintele fondator al PSD are o săgeată pentru unii lideri PSD, care au tăcut în momentul în care Iohannis i-a retras decorația.

  ”Eu am apreciat foarte mult felul în care colegii mei de partid au reacționat la retragerea decorației mele de către Iohannis, spre exemplu”, a spus ironic Năstase. ”Asta arată că PSD este foarte implicat în modelul de societate pe care Iohannis îl oferă”, a continuat ironia, dându-le o adevărată palmă celor din PSD vizați.

  Dar cum își explică faptul că Traian Băsescu nu a făcut un asemenea gest, a întrebat Victor Ciutacu.

  ”Băsescu are un anumit gen de inteligență socială, pe care nu cred că poate să i-o pună cineva la îndoială - și el știa foarte bine pentru ce am fost condamnat, în baza unor ”raționamente logico-juridice”, neexistând probe”, a spus Năstase.

  La acest capitol, al condamnării fără probe, Năstase a dezvăluit ”un mic secret”: ”Eu am făcut o plângere la CEDO pentru a-l doilea dosar, în care se cere anumite clarificări din partea Guvernului… poate era nevoie să existe o anumită coincidență în zona asta”.

  Tagurile:
  PSD, Adrian Năstase, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei