07:38 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  7123121

  Realizatorul TV crede că singura cale de trezire a românilor este ca actuala putere să fie lăsată să-și etaleze plenar ”calitățile” reale – și să-și pună în aplicare ”planurile”

  BUCUREȘTI, 17 ian - Sputnik, Evan Răutu. De ceva timp, Mircea Badea aplică un fel de psihologie inversă, exasperat de inutilitatea încercărilor de a aduce argumente logice și de a trezi societatea față de aspecte grave din spațiul public.

  Din această cauză, Mircea Badea crede că singura cale de trezire a românilor este ca actuala putere să fie lăsată să-și etaleze plenar ”calitățile” reale – și să-și pună în aplicare ”planurile”.

  De exemplu, Mircea Badea consideră că tema alegerilor anticipate este ”absolut cretină” și ca atare… o susține!

  ”Această treabă cu alegerile anticipate este de un cretinism absolut - susțin acest cretinism, țara are nevoie de acest cretinism”, spune Mircea Badea care, revenind la o formula serioasă, spune corect: ”Alegerile anticipate s-au inventat pentru a rezolva niște crize”.

  Deci nu pentru a crea crize. Așa că vedeta Antena 3 explică situația actuală printr-un exemplu: ”Mâna în gips o pui dacă ți-ai rupt mâna. Gipsul s-a inventat ca să trateze o problemă. Tu vrei neapărat tratamentul. Doctorul îți spune – ”dar nu ai mâna ruptă!”. Nu contează, mi-o rup dacă e nevoie, dar vreau gipsul”.

  ”Exact așa e chestie cu alegerile anticipate”, spune Mircea Badea, făcând o remarcă de bun simț: ”Alegerile la termen sunt peste câteva luni, astea-s alegeri anticipate… la termen?!”.

  Problema e – trece cineva toate aceste ”cretinisme” printr-un filtru al gândirii? Deocamdată prea puțini – de aceea țara are nevoie de asemenea cretinisme, vorba lui Mircea Badea.

  Tagurile:
  Mircea Badea


  Știrile Zilei