18:10 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
  49360

  ”Spun în fiecare zi că nu îi lasă Parlamentul să facă treaba - cum spunea Băsescu la Primărie că nu îl lăsa Consiliul. Terminați cu prostiile - nu vreți să dați bani copiilor ca să vă răzbunați pe PSD?”

  BUCUREȘTI, 17 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul premier Victor Ponta a reacționat imediat după ce s-a anunțat că Guvernul nu va da acum alocațiile pentru copii, ci va amâna, teoretic, pentru 1 august. Iar reacția lui nu este una oarecare – ci punctează un aspect grav – un posibil motiv real pentru care liberalii nu vor să dea acum bani.

  ”Deci bani pentru copii nu vor să dea - țin banii pentru campania electorală!”, acuză direct Victor Ponta. Într-o postare pe Facebook.

  Întrebat dacă nu cumva această creștere ”este o bătaie de joc a pesedeului aruncată în curtea guvernului” și că ”scopul pesedeului nu era să crească alocațiile ci să discrediteze guvernul”, Ponta a reacționat dur.

  ”Terminați cu prostiile - nu vreți să dați bani copiilor ca să vă răzbunați pe PSD??? Ce prostie e asta??”, a replicat Ponta. ”Banii sunt ai copiilor - legea propusa este a PNL ( PSD a votat-o ca și ProRomania)!”.

  Ca o diferență față de actuala guvernare, Ponta duce aminte că, în 2015, legea măririi alocațiilor a fost inițiată de PNL ”și am aplicat-o imediat ca Premier - nu contează cine o inițiază și cine e la Guvern - trebuie făcută mărirea”.

  Pe de altă parte, fostul premier atrage atenția asupra falsei argumentații a PNL: ”Spun în fiecare zi că nu îi lasă Parlamentul să facă treaba - cum spunea Băsescu la Primărie că nu îl lăsa Consiliul”.

  Dar, întreabă Ponta – ”în cazul alocațiilor pentru copii nu îi lasă Parlamentul?”. Sau, să facă ce trebuie pentru Sănătate, Educație, Infrastructura, Fonduri Europene, Mediu, Cultură... ”nu îi lasă Parlamentul?”

  Victor Ponta provoacă PNL: ”Eu nu cunosc niciun exemplu de acest fel - pot să ne dea ei unul?”

  Iar întrebarea capitală este ”După alegerile anticipate o să găsească brusc banii pentru alocații, pentru pensii și salarii, pentru proiectele de autostrăzi, pentru spitale și medicamente, pentru gropi ecologice și măsuri de combatere a poluării?”.

  ”Eu cred că NU - și mai cred că nici nu îi interesează altceva decât să câștige alegerile și să își vadă de treburile lor personale”, afirmă Ponta, încheind cu o întrebare pentru cititorii săi: ”dvs ce credeți?”.

  În plus, un fapt pe care Ponta îl știe – liberalii au dat, în trecut, bani ”cu adresă”, la UAT-uri și instituții pe care le controlează, tot cu scop electoral. Cel puțin așa susține presa.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
  Tagurile:
  Guvern, Motiv, Copii, Alocaţii

  Știrile Zilei