00:12 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  55270

  ”Să ne uităm puţin la prim-ministrul Orban, când apare în şedinţe de Guvern - poate este o iluzie vizuală, dar de ce se uită prim-ministrul Orban atât de des la ea?”

  BUCUREȘTI, 28 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președinta Societății Academice Române, Alina Mungiu Pippidi, a avut curajul unei remarci șocante: în timpul ședințelor de Guvern, premierul Ludovic Orban pare a se uita spre ministrul Muncii, Violeta Alexandru, chiar pare a-i cere aprobarea!

  ”Să ne uităm puţin la prim-ministrul Orban, când apare în şedinţe de Guvern - poate este o iluzie vizuală, dar mie mi se pare că se uită foarte des la Violeta Alexandru, căutând aprobare în ce spune”, a comentat Alina Mungiu.

  Revăzând secvențe de la începutul ședințelor de Guvern, când este permis accesul presei, nu putem decât să- dăm dreptate Alinei Mungiu. Întrebare este - de ce ar face Orban așa ceva?

  ”Cu această ocazie să punem întrebarea: „Ştie cineva cine este Violeta Alexandru, dintre oamenii care ne ascultă?””, pune problema Alina Mungiu, care scoate în evindență un alt aspect: ”Te întrebi de ce cineva ca Violeta Alexandru este ministrul Muncii. A avut vreodată vreo pregătire în acest domeniu? Este un vechi membru al PNL?”.

  Răspunsul este NU, Violeta Alexandru nu are nici studii, nici experiență în domeniu, nici măcar vechime în PNL.

  ”Eu când am prins-o pe această persoană în societatea civilă, deci trebuie să fie foarte recentă în PNL”, spune Alina Mungiu, ”Era în societatea civilă, se ocupa de integritate politică, deci trebuie să presupun că era o persoană neutră. Mă întreb ce legătură are cu ministerul Muncii o persoană cu studii la Universitatea particulară Cantemir şi apoi cu masterat de Securitate la SNSPA?”.

  Evident, nici o legătură! Dar, lucrurile nu se opresc aici – pe lângă întrebarea ”De ce se uită prim-ministrul Orban atât de des la ea?”, Alina Mungiu Pippidi mai pune o întrebare de bun simț:

  ”De ce a ajuns preşedinte pe Municipiul Bucureşti fără niciun fel de alegeri?”, a întrebat Alina Mungiu-Pippidi la Antena 3.

  Răspunsul ar putea fi legătura cu o structură care se află lângă Iohannis. Concret, Violeta Alexandru a fondat, alături de consilierul prezidențial Constantin Dudu Ionescu, șeful de facto al Comunității Naționale de Informații, un ONG extrem de implicat în politică: Institutul de Politici Publice.

  Practic, a fost primul ONG (beneficiar de finanțare Soros) care, după 2004, odată cu venirea la putere a lui Băsescu, a exercitat presiuni asupra politicienilor.

  Practic, Violeta Alexandru formează un triunghi ”amical” cu Dudu Ionescu și Eduard Hellvig, directorul SRI. Aceasta ar putea ajuta la găsirea unei explicații la observația șocantă a Alinei Mungiu Pippidi.

  Tagurile:
  Ludovic Orban, Alina Mungiu Pippidi


  Știrile Zilei