04:15 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
  112180

  Motivarea sondajului a fost chiar situația acestui Cabinet, care s-a remarcat prin mai multe controverse, în toate domeniile

  BUCUREȘTI, 5 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În perioada 28-29 ianuarie, agenția Sputnik Moldova – România a propus cititorilor un sondaj cu o temă extrem de actuală: Gradul de mulțumire față de Guvernul PNL Orban la 3 luni de la începerea mandatului.

  Motivarea sondajului era chiar situația acestui Cabinet, care s-a remarcat prin mai multe controverse, în toate domeniile, legate de promisiuni neonorate, obiective de importanță națională anulate sau amânate, împrumuturi excesive, plăți dubioase etc.

  În plus, Guvernul Orban – PNL a venit cu o premieră: a folosit în majoritatea cazurilor măsura excepțională a asumării răspunderii guvernului, trecând astfel prin Parlament legi importante, chiar dacă unele dintre acestea vor fi, în final, întoarse ca neconstituționale (de CCR).

  În acest context am pus cititorilor o întrebare simplă: Sunteți mulțumit de Guvernul Orban - PNL?

  Răspunsul dat de cele peste 1000 de persoane care au votat în perioada de referință a dus la rezultate care nu necesită comentarii:

  - pentru varianta ”DA, sunt mulțumit – Guvernul Orban a făcut multe din cele promise în campanie” au votat 2.1% dintre participanți;

  - pentru varianta ”NU, nu sunt mulțumit – Guvernul Orban nu respectă legile și promisiunile” au votat 96.7% dintre participanți;

  - numai 1.2% dintre participanți au ales soluția neutră ”Nu știu, nu pot aprecia”

  Deci, o reacție radical negativă la prestația guvernului Orban  - poate cea mai clară din câte am putut vedea în cazul unui Executiv care și-a început relativ recent activitatea.

  Menționăm că sondajul a fost realizat prin vot direct, pe site-ul Sputnik, regula fiind un singur vot pentru o persoană (adresă IP).

  Rezultate sondaj
  Rezultate sondaj
  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
  Tagurile:
  Orban, Guvern, Sondaj

  Știrile Zilei