16:45 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1574130

  Propunerea a fost suspect de repede făcută – și nu se știe cu cine s-a consultat Marcel Ciolacu înainte de a face această nominalizare

  BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Propunerea lui Remus Pricopie drept candidat comun al PSD și Pro România a fost primită cu mirare de pesediști.

  Asta pentru că propunerea a fost suspect de repede făcută – dar și pentru că nu se știe cu cine s-a consultat Marcel Ciolacu înainte de a face această nominalizare.

  În plus, Pricopie vine din zona Soros, declarat ”inamicul numărul 1” al PSD pe vremea lui Dragnea, deci… până acum câteva luni! De asemenea, SNSPA nu este un mediu tocmai favorabil PSD – ci mai curând noului val neo-marxist, deci o altă ”stângă” decât PSD.

  Poate mai important, Pricopie NU are nimic în comun cu celebrul ”program de guvernare al PSD” – care este cel elaborat de Dragnea și Vâlcov – deci… ce premier (susținut de) PSD ar putea fie el?!

  Paranteză: în cazul lui Ponta, propunerea pare mai normală – Pricopie a fost nu doar ministru în guvernul său, dar a fost și unul dintre principalii săi apărători în scandalul de plagiat al lui ”Dottore”. 

  Revenind, apare întrebarea ce sau cine se află în spatele propunerii grabnice și prea puțin firești făcută de Marcel Ciolacu? ”Cum s-a ajuns la Remus Pricopie?”, întreabă și DC News.

  Ei bine, agenția fondată de Bogdan Chirieac și Val Vâlcu vine cu o informație „Nucleară”: ”numele lui Remus Pricopie a fost sugerat de George Maior, ambasadorul României în SUA”, aceasta conform unor surse din PSD citate de DC News.

  Jurnalista Cristina Scutaru, care vine cu această informație, menționează că, în spațiul public s-a vehiculat și numele lui George Maior ca posibil premier. 

  În decembrie 2019, Remus Pricopie a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. SNSPA, condusă de Pricopie, organizase întâlnirea lui Iohannis cu presa în campania electorală, salvându-l pe președinte de la confruntarea directă la care îl provoca Viorica Dăncilă.

  Ei bine, dacă informația DC News se adeverește, este fără îndoială ”știrea anului” de până acum – și aruncă o umbră definitivă asupra lui Marcel Ciolacu – de om al serviciilor – sau chiar aflat în subordinea serviciilor. Deci, e știrea care schimbă tot – și poate avea un efect devastator asupra PSD.

  Tematic

  Guvernul lui Iohannis a căzut! Cabinetul Orban e demis – cine va urma
  Tagurile:
  PSD, nume, Premier


  Știrile Zilei