05:52 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1346113

  ”Dincolo de penibilul situației în care e Orban, acum este foarte clar pentru toată lumea - cel puțin cinci luni de acum în colo nu o să avem guvernare în România”

  BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum a anunțat, premierul desemnat Ludovic Orban dorește să se întâlnească azi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare pentru a discuta pe tema alegerilor anticipate.

  ”Mai degrabă cu Viktor Orban, nici vorbă cu el”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta, în emisiunea lui Victor Ciutacu, refuzând categoric invitația și întâlnirea.

  Ponta a făcut un apropo transparent – ”se mai dădeau niște vedete prin presă că au aventuri cu femei frumoase... așa și cu Orban”.

  ”Nu am de ce să mă întâlnesc cu el, ca să mă mintă!”, a izbucnit Ponta, ”eu nu am vrut să fie învestit acest Guvern, pur și simplu condus de un măscărici, că domnul Ludovic Orban așa se comportă”.

  Formulând cu alte cuvinte, Ponta a numit acest Guvern ”ridicol, penibil”, pe care ”nu am vrut, nu l-am votat și totuși a fost o majoritate de 240 de parlamentari pașnici și curajoși și luptători care l-au votat în noiembrie ca să-l dea jos în februarie”.

  ”Cum să îl votăm? Doamne-ferește! Nu are oameni, nu e în stare să guverneze”, a declarat Ponta, care a subliniat că „săptămâna viitoare sau nu știu când, o să trăim pentru prima dată în istoria României, s-ar putea să fie și istoria mondială, când vine un prim-ministru pe care nu-l votează nici colegii lui, adică nu-l va vota nimeni”.

  Poate doar doamna Turcan, de milă, l-a ironizat Ponta pe Orban.  Dar, vorbind serios, Ponta face o predicție sumbră:

  ”Dincolo de penibilul situației în care e Orban, acum este foarte clar pentru toată lumea - cel puțin cinci luni de acum în colo nu o să avem guvernare în România”, a spus Ponta.

  Fostul președinte al PSD știe ce va urma – ”ce vreți dumneavoastră, scandal în Parlament, campanie electorală, negocieri, dar guvernare nu o să avem, până la sfârșitul lunii iunie cel mai devreme… după care vine iulie, august, pleacă lumea în vacanță…”.

  ”Fără guvernare într-o perioadă atât de rea, cu deficit bugetar, fără fonduri europene, o să fie și mai rău”, atrage atenția Ponta. ”Când mă uit la liberali că ei fac anticipate... Bun, și dacă faci anticipate ce? O să curgă lapte și miere? O să aveți bani de toate? Ce se întâmplă după ce faceți anticipate pentru oameni?”

  Ponta lansează un mesaj cheie pentru PNL, dar mai ales pentru electorat: ”Îi mai întreb și eu pe cei din PNL: vouă vi se pare normal ce face Orban? și ei îmi răspund: lasă că a făcut și PSD!”

  ”Bun, dacă PSD a omorât oameni, trebuie să facă la fel și Orban? Și ei îmi răspund că da…”, a spus Victor Ponta la RTV.

  Tagurile:
  Viktor Orban, Victor Ponta, Ludovic Orban


  Știrile Zilei