07:17 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  44175246

  ”Îl pedepsesc în primul rând pentru criticile aduse planurilor de privatizare a sistemului medical și pentru a da un semnal medicilor care mai au curaj să spună ceva”

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Evan Răutu. Într-un fulminant interviu acordat lui Victor Ciutacu, profesorul Mircea Beuran critica modul de ”privatizare” al Sănătății – fapt care, conform multor analiști, i-a adus și ”mânia” Sistemului.

  Această ipoteză e confirmată și de cunoscutul și controversatul ofițer de Intelligence Daniel Dragomir, care a postat un mesaj clar: ”Mare mizerie îi fac acum profesorului Beuran”.

  ”Îl pedepsesc în primul rând pentru criticile aduse planurilor de privatizare a sistemului medical și pentru a da un semnal medicilor care mai au curaj să spună ceva”, arată Dragomir.

  Colonelul se revoltă atunci când pune în balanță cariera strălucită a medicului și situația actuală:

  ”Acest om a salvat mii de vieți! Acum, după doi ani vine unul și zice că a dat nu știu ce?”, întreabă uluit Dragomir, continuând revoltat: ”Acum a devenit doctorul marele pericol public?”.

  Care este argumentul măsurii de reținere? ”Ce face? Fuge cu dosarul, mănâncă martorii, sparge sediul din Știrbey și fură ce au luat deja la percheziții, ascunde spitalul Floreasca după un tufiș?”, întreabă Dragomir, demonstrând absurdul măsurii.

  ”Ei pun acum cătușe chiar pe mâinile care au operat și salvat mii de vieți - nu uitați asta!”, este mesajul de forță al colonelului.

  De fapt, e și o mare bătaie de joc, consideră colonelul Dragomir. ”A rezolvat toată corupția din țară DNA și acum profesorul Beuran este prioritatea națiunii?”

  ”Nu e de ajuns ca ne-ați alergat pe noi ani întregi? Nu v-ați săturat?”, întreabă revoltat Dragomir.

  Finalul mesajului este un îndemn la normalitate – stare ce, din păcate, cu greu ăți mai găsește locul azi. 

  ”Lăsați măcar doctorii în pace! În loc să îi veneram pe doctori , făcătorii de minuni ai zilelor noastre, așa cum fac toate națiunile normale, noi ii trimitem la beci? Mizerabililor!”, scrie Dragomir în finalul mesajului său nocturn.

  Tagurile:
  Daniel Dragomir, Mircea Beuran


  Știrile Zilei