01:39 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1110141

  Proiectul lui Iohannis, desființat: ”România Educată. Țara în care ministrul Culturii nu a văzut vreodată o operă a lui Brâncuși”

  BUCUREȘTI, 20 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Apreciata jurnalistă și scriitoare Florian Jucan a avut o reacție ironică după audierea miniștrilor – mai ales a ministrului Culturii: ”Iubesc miniștrii PNL! Profesionalism, performanță, competență!”.

  Revista ”Q Magazine”, pe care Floriana Jucan a fondat-o, a pus însă un verdict dur singurului program pe care Iohannis l-a propus și cu care s-a lăudat: ”România Educată”.

  ”România Educată. Țara în care ministrul Culturii nu a văzut vreodată o operă a lui Brâncuși”, notează revista Florianei Jucan, publicând și uluitoarea declarație a ministrului propus la Cultură.

  O completare a acestei demolări a butaforiei numită ”România educată” promovată de Iohannis și liberali a adus-o senatorul Șerban Nicolae, într-o postare intitulată simplu: ”BRÂNCUȘI 144”.

  ”Geniul gorjean și-a iubit Patria și Neamul așa cum păreriștii de strânsură nu vor putea pricepe niciodată”, scrie Șerban Nicolae.

  Senatorul atrage atenția asupra falselor declarații puse în seama lui Brâncuși și a felului în care este folosit marele artist politic și conjunctural.

   ”"Influensării" de azi citează "de pe net" inepții nerostite vreodată de Brâncuși, ori se pretind oameni de cultură fiindcă au donat 100 de lei pentru "Cumințenia pământului" (marele șmen al guvernului "Zero" Cioloș)”, scrie Șerban Nicolae, completând ”Mâine au alt subiect. Brâncuși? Care Brâncuși? Câți "falăuărși" are Brâncuși pe FB și pe Insta?”.


  Știrile Zilei